Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2009-21

RK-29-2009-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-29-2009-21
NázevStálé zastoupení kraje Vysočina v Bruselu
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuTento materiál pojednává o fungování zastoupení kraje Vysočina v Bruselu a návrh pro toto zastoupení od roku 2010.

Usnesením RK 1145/25/2007 (Rada kraje schvaluje rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Regionální rozvoj, § 6223 Mezinárodní spolupráce o částku 850 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje o tuto částku, na úhradu výdajů spojených se stálým zastoupením kraje Vysočina v Bruselu; pověřuje Odbor regionálního rozvoje krajského úřadu kraje Vysočina zajištěním vybavení kanceláře stálé reprezentace kraje Vysočina v Bruselu; Odbor regionálního rozvoje krajského úřadu kraje Vysočina a Odbor sekretariátu hejtmana krajského úřadu kraje Vysočina zajištěním účasti na programu slavnostního otevření stálé reprezentace kraje Vysočina v Bruselu; bere na vědomí návrh Podnájemní smlouvy mezi Ministerstvem zahraničních věcí ČR a krajem Vysočina na kancelářské prostory stálé reprezentace kraje Vysočina v Bruselu dle materiálu RK-25-2007-43, př. 3; návrh systému komunikace se zástupcem stálé reprezentace kraje Vysočina a nastavení systému a frekvence pobytu zástupce v Bruselu a na Vysočině a jeho stěžejní funkce v rámci přenosu informací a zkušeností využitelných pro regionální subjekty; schvaluje účast kraje Vysočina na programu slavnostního otevření prostor dle materiálu RK-25-2007-43, př. 7.) rada kraje vzala na vědomí systém a frekvenci pobytu zástupce kraje Vysočina v Bruselu a na Vysočině a jeho stěžejní funkce v rámci přenosu informací a zkušeností využitelných pro regionální subjekty.
Po dvouletém fungování tohoto zastoupení kraje Vysočina v Bruselu byl analyzován systém tohoto zastoupení a srovnána jiná možná varianta s dosavadním fungováním kanceláře kraje Vysočina s ohledem na vynaložené finanční prostředky, komunikace se subjekty v regionu, přenos informací apod., viz materiál RK-29-2009-21, př. 1.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě kraje Vysočina vzít na vědomí novou formu fungování zastoupení kraje Vysočina v Bruselu dle varianty B uvedené v materiálu RK-29-2009-21, př. 1.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana s nově navrhovanou formou fungování zastoupení kraje Vysočina v Bruselu souhlasí a podporuje variantu B.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
fungování zastoupení kraje Vysočina v Bruselu dle varianty B uvedené v materiálu
RK-29-2009-21, př. 1.
Odpovědnost ORR, OSH
Termín 31. 1. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz