Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2010-30

RK-07-2010-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-07-2010-30
NázevProjekt Místní agenda v kraji Vysočina - Gemeinde 21 v Rakousku
Zpracoval M. Vencovská
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení přípravy projektu Místní Agenda v kraji Vysočina a Gemeinde 21 v Rakousku v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 (dále také OP AT-CZ), kde kraj Vysočina bude vedoucím partnerem projektu.
Cílem projektu Místní agenda v kraji Vysočina - Gemeinde 21 v Rakousku je budování přeshraniční spolupráce na úrovni veřejné správy se zaměřením na předávání know-how, zkušeností a doporučených postupů na základě platné legislativy České Republiky a Rakouska v realizaci místní Agendy 21 (dále MA21), zvýšení informovanosti a zapojení obyvatel do MA21 a udržitelného rozvoje v daných regionech na obou stranách hranice.
Kraj Vysočina realizuje MA21 od roku 2004 a byl za její realizaci v letošní roce odměněn cenou kvality MVČR. Partnerem projektu je Zemská vláda Dolního Rakouska. V Dolním Rakousku realizují MA21 stejně dlouhou dobu.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) doporučuje radě kraje schválit účast kraje Vysočina v projektu Místní Agenda v kraji Vysočina a Gemeinde 21 v Rakousku připravovaném do OP AT-CZ a to v pozici vedoucího partnera projektu, kdy projektovým partnerem kraje Vysočina bude Zemská vláda Dolního Rakouska (Niederösterreichische Landesregierung).
Projekt včetně rozpočtu bude předložen orgánům kraje Vysočina před oficiálním podáním projektové žádosti.
StanoviskaOdbor ekonomický: V případě schválení účasti kraje Vysočina jako vedoucího partnera projektu bude před podáním projektové žádosti řešena finanční stránka projektu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako vedoucího partnera v projektu Místní Agenda v kraji Vysočina - Gemeinde 21 v Rakousku připravovaného v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013;
ukládá
Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina připravit projektovou žádost pro projekt Místní Agenda v kraji Vysočina - Gemeinde 21 v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013.
Odpovědnost ORR
Termín 23. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz