Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2009-67

RK-33-2009-67.doc
Číslo materiálu67
Číslo jednacíRK-33-2009-67
NázevProjekt - Kvalita 09
Zpracoval M. Černý
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení účasti kraje Vysočina v projektu Kvalita 09 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - Veřejná správa a veřejné služby, oblast podpory - Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy, číslo výzvy - 42, název výzvy - Výzva pro předkládání IP 4.1 - Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy.

Hlavním cílem projektu je zefektivnění systému řízení krajského úřadu, příspěvkových organizací, lidských zdrojů, revize, doporučení a implementace opatření zlepšující již zavedené projektové řízení a procesní řízení. Cílem je také zpracovat strategické dokumenty, které definují prioritní směry rozvoje v oblasti informačních technologií, regionálního rozvoje se zaměřením na výzkum, vývoj a inovace, strategii komunikace s NNO. Cílem je dosáhnout inovačních změn v poskytování veřejných služeb , viz materiál RK-33-2009-67, př.1. (příloha je neveřejná).

Předpokládaný termín podání projektu je nejpozději do 30. 11. 2009, začátek realizace projektu je plánován na březen 2010. Délka projektu je plánována na 35,5 měsíců. Celkový rozpočet projektu bude činit 19 986 496,- Kč, spolufinancování projektu krajem bude 2 997 975,- Kč (tj. 15 %).
Návrh řešení Grémium ředitele (dále jen GŘ ) navrhuje přípravu projektu Kvalita 09 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - Veřejná správa a veřejné služby, oblast podpory - Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy, číslo výzvy - 42, název výzvy - Výzva pro předkládání IP 4.1 - Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy, jehož hlavním cílem je především zefektivnění systému řízení krajského úřadu, příspěvkových organizací a lidských zdrojů v různých oblastech.
StanoviskaOdbor ekonomický: Je předpoklad, že v době realizace projektu a nároku na finanční prostředky již nebudou dostatečné zdroje ve Fondu strategických rezerv, v tom případě bude muset kraj využít cizích zdrojů.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina v projektu Kvalita 09 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - Veřejná správa a veřejné služby, oblast podpory - Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy, číslo výzvy - 42, název výzvy - Výzva pro předkládání IP 4.1 - Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy;
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 19 986 496,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 09 s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu;
ukládá
Grémiu ředitele Krajského úřadu kraje Vysočina připravit projektovou žádost a předložit ji na Ministerstvu vnitra ČR k posouzení.
Odpovědnost
Termín 30. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz