Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-34

RK-23-2007-34.doc  RK-23-2007-34pr1.doc  RK-23-2007-34pr1upr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-23-2007-34
NázevPřihlášení projektu Datový sklad kraje Vysočina do soutěže Evropská cena kvality pro veřejný sektor (EPSA)
Zpracoval M. Šulc
Předkládá E. Janoušková
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina přihlásil projekt Datový sklad kraje Vysočina do soutěže Ministerstva vnitra ČR (Inovace ve veřejné správě za rok 2007) a Ministerstva pro místní rozvoj ČR (Chytrý úřad 2007). Na doporučení zástupců ministerstva vnitra bychom rádi projekt přihlásili i do soutěže Evropská cena kvality pro veřejný sektor, která vznikla na půdě EUPAN (European Public Administration Network) - sítě pracovních skupin ve veřejné správě zřízených generálními řediteli států Evropské unie se zodpovědností za tuto oblast.
Hlavními protagonisty Evropské ceny pro veřejný sektor (European Public Sector Award) jsou DHV - Deutsche Hochschule für Verwaltungswissenschaften - Německá vysoká škola pro správní vědy (pro postgraduální studium) - se sídlem ve Speyeru, EGPA - European Group for Public Administration (jako odnož IIAS - Mezinárodního institutu správních věd) se sídlem v Bruselu a Bertelsmannova nadace, v jejímž sídle v Berlíně proběhlo slavnostní vyhlášení prvního ročníku. Oficiálními partnery projektu jsou Spolkové ministerstvo vnitra, rakouský Úřad spolkového kancléře a Švýcarská konfederace.
Návrh řešení Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je o podání přihlášky oprávněna rozhodnout Rada kraje Vysočina. Přihláška se podává na formuláři v anglickém jazyce. Radě kraje je předkládána oficiální verze v českém jazyce, která bude přeložena externím subjektem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přihlásit projekt "Datový sklad kraje Vysočina" do soutěže "Evropská cena kvality pro veřejný sektor" dle materiálu RK-23-2007-34 př. 1.
Odpovědnost odbor interního auditu
Termín 31. 7. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz