Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2017-02

RK-12-2017-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-12-2017-02
NázevZměna zadávacích podmínek veřejné zakázky na nákup NIS Veřejná zakázka Nákup HW a SW pro NIS nemocnic Kraje Vysočina
Zpracoval I. Veselá, V. Kotrbová, P. Pavlinec, D. Zažímal
Předkládá P. Pavlinec, S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuDne 27. 9. 2016 Rada kraje Vysočina rozhodla o způsobu zadání veřejné zakázky a tentýž den byla vyhlášena veřejná zakázka Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina . Plánovaný termín pro ukončení lhůty pro podávání nabídek byl stanoven
16. 1. 2017 ve 12 hod. Na základě provedených změn a vydaných doplňujících informací došlo k posunu termínu pro podání nabídek na 10. 4. 2017.

Za období od vyhlášení veřejné zakázky bylo podáno dodavateli 13 žádostí o dodatečné informace (celkem 103 dotazů různého rozsahu). Zveřejněno bylo celkem 12 sad dodatečných informací. Dotazy se týkaly především upřesnění těchto oblastí zadávací dokumentace:
- počtů počítačových stanic,
- technologického vybavení nemocnic,
- stravovacího provozu,
- integrace systémů třetích stran,
- informačního systému pro intenzivní péči,
- průběhu hodnotícího procesu a ukázek,
- seznamu požadavků příloha č. 4.

Jako nejdiskutovanější oblast se ukázal požadavek na připojení přístrojového vybavení, kde bude v průběhu implementace probíhat prakticky ve všech nemocnicích nákup nového zařízení (realizace projektů podporovaných z IROPu i jiných zdrojů). Analýza přístrojového vybavení určeného k integraci s NIS včetně definice rozhraní, mechanismů komunikace tj. zjištění aktuálního stavu v době implementace je obsažena v 1. částí zakázky - Úvodní analýze. Průběh zadávacího řízení ukázal, že by bylo tyto změny obtížné postihnout stávajícím způsobem ocenění u vyhlášené veřejné zakázky.
Možnost úpravy ceny se jeví problematická i u dalších částí zakázky, kde zadávací dokumentace odkazuje na zpřesnění údajů na základě 1. části zakázky - Úvodní analýzy. Jedná se o tyto oblasti:
- migrace dat a integrace systémů třetích stran,
- technologie nezbytné pro realizaci projektu.

Aby byla možná transparentní úprava ceny zakázky v jednotlivých nemocnicích, na základě provedené Úvodní analýzy, je třeba, aby v zadávací dokumentaci došlo k úpravě Požadavků na způsob zpracování nabídkové ceny.
Navržené úpravy by měly napomoci i odstranění připomínek dodavatelů, že nejsou schopni některé z těchto částí v současnosti ocenit.
Návrh řešení Projektový tým navrhuje, aby konstrukce jednotlivých položek nabídkové ceny vycházela z požadovaných modulů a funkcionalit a také ze skutečnosti, zda se předpokládá, že dojde k úpravě ceny na základě Úvodní analýzy. Nový způsob zpracování nabídkové ceny by tedy zahrnul i ocenění zjištěných rozdílů.
Předkladatel navrhuje Radě Kraje Vysočina
vzít na vědomí potřebu úprav zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina způsobem popsaným v materiálu
RK-12-2017-02 a uložit Odboru informatiky, Odboru zdravotnictví a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit zpracování změn zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina způsobem popsaným v materiálu RK-12-2017-02.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
potřebu úprav zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina způsobem popsaným v materiálu RK-12-2017-02;
ukládá
Odboru informatiky, Odboru zdravotnictví a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit zpracování změn zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina způsobem popsaným v materiálu
RK-12-2017-02.
Odpovědnost OI, OZ, OAPŘ
Termín 31. 12. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz