Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2011-15

RK-17-2011-15.doc  RK-17-2011-15pr01.pdf  RK-17-2011-15pr02.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-17-2011-15
NázevNávrh na zařazení nových akcí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zařazení nových stavebních investic do kapitoly Nemovitý majetek, příloha M4 - Investice ve zdravotnictví. Tyto stavební investice se týkají rekonstrukcí výtahů a stavebních úprav lůžkových částí v nemocnicích zřizovaných krajem Vysočina. Jedná se o zařazení těchto nových akcí:

Nemocnice Jihlava - rekonstrukce výtahů
Jedná se o zařazení nové akce řešící rekonstrukci stávajících výtahů v objektu Interního pavilonu Nemocnice Jihlava. Jedná se o 7 výtahů - 2x osobní ( rok výroby 1979) a 5x nákladní ( rok výroby 1982). Všechny výtahy jsou v provozu téměř 30 let bez generální opravy, nesplňují požadavky na odstranění bezpečnostních rizik ve smyslu normy a nevyhovují požadavkům na provoz z pohledu evakuace pavilonu s 354 lůžky. Předpokládané náklady na tuto rekonstrukci jsou odhadovány na cca 16 000 tis. Kč.


Nemocnice Pelhřimov - rekonstrukce dětského oddělení
Jedná se o zařazení nové akce. Tato akce řeší dispoziční a stavební úpravy lůžkového oddělení, intenzivní péče, řídících složek a ambulancí do dvou podlaží stávajícího pavilonu. Předpokládané náklady na tyto stavební úpravy jsou odhadovány na cca 7 500 tis. Kč. Zdůvodnění potřebnosti akce - viz materiál RK-17-2011-15 př.1.

Nemocnice Jihlava - stavební úpravy gynekologicko - porodnického oddělení
Jedná se o zařazení nové akce. Tato akce bude provedena v rozsahu zadání a realizace projektové dokumentace pro stavební řízení a projektové dokumentace pro provedení díla. Jedná se o stavební úpravy celého podlaží gynekologicko - porodnického oddělení. Projektová dokumentace z roku 2007 bude aktualizována. Předpokládané náklady na tyto stavební úpravy jsou odhadovány na cca 6 000 tis. Kč. Část výdajů bude kryta z vlastních prostředků Nemocnice Jihlava a sponzorských darů. Zdůvodnění potřebnosti akce - viz materiál RK-17-2011-15 př.2.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akce Nemocnice Jihlava - rekonstrukce výtahů ; Nemocnice Jihlava - stavební úpravy gynekologicko - porodnického oddělení ; Nemocnice Pelhřimov - rekonstrukce dětského oddělení do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví s tím, že finanční krytí pro zahájení projektové přípravy je navrhováno řešit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4. Finanční krytí realizace akcí je předpokládáno z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, návrh na schválení rozpočtového opatření bude předložen k rozhodnutí zastupitelstvu kraje.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nových akcí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4.
Odbor zdravotnictví souhlasí s navrhovaným řešením.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit nové akce: Nemocnice Jihlava - rekonstrukce výtahů ; Nemocnice Jihlava - stavební úpravy gynekologicko - porodnického oddělení ; Nemocnice Pelhřimov - rekonstrukce dětského oddělení do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 20. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz