Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2009-04

RK-23-2009-04.doc  RK-23-2009-04pr1.xls
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-23-2009-04
NázevNávrh plánu oprav na rok 2009 pro nemocnice zřizované krajem Vysočina
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 9. 6. 2009 usnesením č. 0895/20/2009/RK schválila finanční a investiční plán nemocnic na rok 2009.
Součástí schvalovacího procesu nebyl položkový rozpis naplánovaných oprav na movitém a nemovitém majetku, pouze celková výše účtu 511 (plán oprav a udržování).
Návrh řešení Radě kraje se předkládá ke schválení položkový rozpis oprav na movitém a nemovitém majetku, který využívají ke své činnosti nemocnice zřizované krajem.
Povinnost nemocnice předkládat zřizovateli ke schválení plán oprav plyne z čl. 5 odst. 5.1. Smlouvy o nájmu nemovitého majetku, dle kterého je nájemce povinen zajistit a hradit na vlastní náklady veškeré běžné opravy a údržbu předmětu nájmu, např. veškeré revize, opravy oplocení, omítek, nátěry, výmalby, opravy truhlářských prvků, podlah, drobné opravy instalací apod. Dále je nájemce povinen na vlastní náklady zajistit úklid nemovitostí, které jsou předmětem nájmu, úklid a zimní údržbu přiléhajících chodníků, sečení travnatých pozemků včetně údržby porostů. Dále je dle odst. 5.2. této smlouvy nájemce oprávněn a povinen realizovat odsouhlasený seznam akcí oprav na pronajatém majetku, který je součástí finančního plánu nájemce schváleného Radou kraje Vysočina. Nájemce je povinen provést další nezbytné opravy předmětu pronájmu a jejich provedení oznámit pronajímateli k odsouhlasení průběžně, nejpozději však v termínu do 28. 2. za předcházející rok.
Přehled oprav na movitém majetku je uveden pouze pro úplnost - ve vazbě na výši naplánovaných oprav ve finančním plánu.
StanoviskaEkonomický odbor k předloženému materiálu nemá připomínky.
Odbor majetkový k předloženému návrhu týkající se plánu oprav nemá námitek. Tak jako v předchozích letech bude následně rozlišeno pro účely daňové , co je běžná oprava a co bude nefinančním příjmem kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
plán oprav dlouhodobého nemovitého majetku pro nemocnice zřizované krajem na rok 2009 podle materiálu RK-23-2009-04, př. 1.
Odpovědnost ředitelé nemocnic zřizovaných krajem, odbor zdravotnictví
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz