Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2010-33

ZK-01-2010-33.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíZK-01-2010-33
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Luka nad Jihlavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě umožňující městysi Luka nad Jihlavou zrealizovat stavbu Bezbariérový chodník k Úřadu městyse Luka nad Jihlavou zčásti i na pozemku kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátil městys Luka nad Jihlavou se žádostí o bezúplatný převod části pozemku par. č. 1596/1 - ost. plocha, silnice vk.ú. a obci Luka nad Jihlavou, který má být dotčen stavbou Bezbariérový chodník k Úřadu městyse Luka nad Jihlavou .
Městys Luka nad Jihlavou má v úmyslu požádat o dotaci na tuto akce ze SFDI. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemek určený k realizaci stavby.
Pozemek par. č. 1596/1 je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán k hospodaření (dříve správy) příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Jihlava je pozemek veden na listu vlastnictví 313 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem část pozemku zastavěného stavbou a městys Luka nad Jihlavou se zaváže uvedenou část pozemku přijmout do svého vlastnictví. Uzavření této smlouvy je podmínkou pro poskytnutí dotace a nedoložení smlouvy může způsobit vyřazení žádosti o poskytnutí dotace.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 1596/1 zastavěnou stavbou chodníku do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys se zaváže uvedenou část pozemku do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaUsnesením 0097/03/2010/RK vyslovila rada kraje souhlas s rekonstrukcí stavby chodníku před úřadem městyse v Lukách nad Jihlavou, kterou bude dotčen mimo jiné pozemek par. č. 1596/1 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou; rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 1596/1 zastavěnou stavbou chodníku, jejímž investor je městys Luka nad Jihlavou a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 1596/1 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěnou stavbou chodníku do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys se zaváže uvedenou část pozemku do svého vlastnictví přijmout.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava se stavbou souhlasí a požaduje provést po dokončení stavby majetkoprávní vypořádání pozemku.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 1596/1 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěnou stavbou chodníku do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys se zaváže uvedenou část pozemku do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 28. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz