Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2010-31

ZK-01-2010-31.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíZK-01-2010-31
NázevSmlouva budoucí darovací o převodu části pozemku v k. ú. a obci Moravské Budějovice do vlastnictví obce Litohoř
Zpracoval M. Slánský
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod části pozemku obci Litohoř.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Litohoř o uzavření smlouvy budoucí o převodu části pozemku par. č. 4235/6 v k. ú. Moravské Budějovice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř. Důvodem je ta skutečnost, že na části pozemku má obec Litohoř úmysl vybudovat chodník podél silnice I/38. Pro samotný majetkoprávní převod bude muset být zhotoven geometrický plán. Část tohoto pozemku by byla obci převedena bezúplatně.
Pozemek je zapsán na listu vlastnictví č. 373 pro k. ú. a obec Moravské Budějovice u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí darovací o převodu části pozemku par. č. 4235/6 z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví budoucí stavby s pozemkem. Pozemek, který po oddělení zůstane v majetku kraje Vysočina a bude zastavěn silničním tělesem, bude navržen k darování do vlastnictví České republiky - Ředitelství silnic a dálnic ČR, protože se nachází pod silnicí první třídy.
Protože záměr obce Litohoř na vybudování chodníku podél silnice I/38 je na území města Moravské Budějovice (katastrální hranice probíhá podél silnice), odbor majetkový informoval o této skutečnosti město Moravské Budějovice, které nemá námitek.
Záměr darovat výše uvedený pozemek byl zveřejněn na úřední desce ve dnech 26. 11. 2009 až 28. 12. 2009.
Návrh usnesení předpokládá uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací na část pozemku par. č. 4235/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 3904 m2 v k. ú. a obci Moravské Budějovice.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s darováním souhlasí.
Usnesením č. 1558/34/2009/RK rada kraje rozhodla zveřejnit záměr darovat část pozemku par. č. 4235/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 3904 m2 v k. ú. a obci Moravské Budějovice a doporučila zastupitelstvu kraje uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací na část tohoto pozemku.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací na část pozemku par. č. 4235/6 - ostatní plocha, silnice o výměře 3904 m2 v k. ú. a obci Moravské Budějovice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Litohoř.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 28. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz