Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2006-59

RK-08-2006-59.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíRK-08-2006-59
NázevNávrh na zápis ochranných známek u Úřadu průmyslového vlastnictví
Zpracoval Z. Čech, V. Obdržálková
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina používá, jako jeden z významných prvků svého jednotného vizuálního stylu, značku instituce. Touto značkou instituce je myšleno logo kraje Vysočina a jeho speciální varianta s dovětkem "Náš domov". Kromě loga kraje jsou v určitých případech používány i jiné značky, konkrétně logo cvičení integrovaného záchranného systému "HORIZONT" a logo "Vesnice Vysočiny".
Dle § 59 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), zabezpečuje rada rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, v tomto případě rozhodování o záležitostech týkajících se vlastnického práva k ochranným známkám.
Vlastnictví ochranných známek je podmíněno jejich zápisem u Úřadu průmyslového vlastnictví. V současné době je kraj Vysočina vlastníkem těchto ochranných známek:
- kombinovaná ochranná známka "Kraj Vysočina", která je zapsaná u Úřadu průmyslového vlastnictví, pod číslem zápisu 250360
- kombinovaná ochranná známka "Vysočina NÁŠ DOMOV", která je zapsaná u Úřadu průmyslového vlastnictví, pod číslem zápisu 250361
- kombinovaná ochranná známka "VYSOČINA FOND VYSOČINY", která je zapsaná u Úřadu průmyslového vlastnictví, pod číslem zápisu 250362
V souvislosti s modernizací loga kraje Vysočina a loga "Vysočina náš domov" je vhodné tato loga zapsat znovu v jejich současné podobě. Kromě těchto log je potřeba zapsat u Úřadu průmyslového vlastnictví loga "HORIZONT" a "VESNICE VYSOČINY".
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje radě kraje rozhodnout o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis následujících ochranných známek:
- Kraj Vysočina
- Vysočina - NÁŠ DOMOV
- HORIZONT
- VESNICE VYSOČINY
Vyobrazení ochranných známek je obsahem materiálu RK-08-2006-59, př. 1.
Odbor sekretariátu hejtmana zajistí podání přihlášky těchto ochranných známek u Úřadu průmyslového vlastnictví.
StanoviskaNebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis následujících ochranných známek: "Kraj Vysočina", "Vysočina - NÁŠ DOMOV", "HORIZONT", "VESNICE VYSOČINY"
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 3. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz