Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2005-15

RK-35-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-35-2005-15
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek - Speciální školy Chotěboř
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 1200/29/2005/RK schválila:
* rozpočtovou změnu v rámci kapitoly Nemovitý majetek - snížení výdajů na akci "Speciální školy Chotěboř - oprava v budově školy" (příloha M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, §3116) o částku 1 112 300,-Kč při současném zvýšení výdajů na § 3116 Internátní speciální základní školy, položky Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 1 112 300,- Kč
* změnu závazného ukazatele příspěvku na provoz u Speciální školy Chotěboř ve výši
1 112 300,- Kč na úhradu nákladů této akce
Při realizaci ( OM zajišťoval inženýrskou činnost pro školu včetně výkonu technického dozoru stavby) bylo zjištěno, že pro odstranění příčin závad stavby je nutné rozsah zakázky rozšířit. Jedná se zejména o zřízení části nové vnější větve kanalizace, skutečný větší rozsah nového obkladu soklu budovy, nutnou celkovou výměnu kanalizačních žlábků ACO na terase a práce nutné pro komplexní zprovoznění opraveného výtahu. Rozšíření předmětu díla bylo konzultováno ve spolupráci projektant, zhotovitel a technický dozor. Nutné rozšíření předmětu díla a nové skutečnosti jsou zapsány v Zápisech z kontrolních dnů akce.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, kterým budou škole poskytnuty finanční prostředky na rozšíření předmětu díla v rámci oprav prováděných v budově školy. Navýšení představuje práce v ceně 193 tis. Kč. Škola uzavře dodatek smlouvy o dílo s dodavatelem stavebních prací.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k navrhované rozpočtové změně připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtovou změnu v rámci kapitoly Nemovitý majetek - snížení výdajů na akci Gymnázium Chotěboř - oprava oken (příloha M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3121 Gymnázia) o částku 193.000,- Kč při současném zvýšení výdajů na § 3116 Internátní speciální základní školy, položky Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 193.000,- Kč;
* změnu závazného ukazatele příspěvku na provoz u Speciální školy Chotěboř ve výši 193.000,- Kč na úhradu více nákladů při provádění oprav v budově školy.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, Speciální školy Chotěboř, odbor školství, mládeže a sportu
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz