Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-39-2016-67

RK-39-2016-67.doc
Číslo materiálu67
Číslo jednacíRK-39-2016-67
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov pro seniory Mitrov - havárie trafostanice do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci
Zpracoval P. Novotný
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havarijní stav kioskové trafostanice 2x 1000 kVA Domova pro seniory Mitrov. Při provedení poslední periodické revize bylo zjištěno zhoršení stavu stávajícího dožitého zařízení a únik oleje ze stávajících trubkových olejových transformátorů T1 a T2 1000 kVA z roku 1991 a 1992. Součástí trafostanice jsou dále dožité vývodové odpínače VN pro transformátory T1 a T2 a dožité koncovky kabelových propojů VN mezi vývodovými odpínači a transformátory. Aktuální stav OM projednal s revizním technikem a byla doporučena neprodlená výměna celého zařízení pro eliminaci vzniku poruchy s fatálními následky pro kioskovou trafostanici. Předpokládané náklady akce činí 2 mil. Kč s DPH.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Domov pro seniory Mitrov - havárie trafostanice do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci a akci neprodleně realizovat. Akce bude finančně kryta změnou rozpisu rozpočtu v rámci akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M4 - Sociální věci. Realizací výměny stávajícího dožitého zařízení bude uvedena trafostanice do bezpečného a provozuschopného stavu.
StanoviskaOdbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Odbor sociálních věcí souhlasí s předloženým návrhem usnesení a zajištěním nezbytné opravy trafostanice. Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, poskytuje sociální služby domova pro seniory a domova pro osoby se zvláštním režimem pro celkem 130 klientů. Vzhledem k tomu, že vytápění celého objektu domova je zajištěno pouze prostřednictvím elektrické energie, je zajištění funkčnosti a bezpečného provozu trafostanice prioritou.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov pro seniory Mitrov - havárie trafostanice do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 11. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz