Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2005-52

RK-16-2005-52.doc  RK-16-2005-52pr1.doc  RK-16-2005-52pr2.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-16-2005-52
NázevStanovisko kraje ke zřízení odloučeného pracoviště 1. Kladenské soukromé střední odborné školy (1. KŠPA) s.r.o. v Černovicích
Zpracoval K. Ženíšek
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problému1. Kladenská soukromá střední odborná škola (1. KŠPA) s.r.o. se sídlem Holandská 2531, 272 01 Kladno (dále jen "1. KŠPA") požádala kraj o vyjádření ke zřízení odloučeného pracoviště v Černovicích v prostorách Odborného učiliště a Praktické školy Černovice (příloha RK-16-2005-52, př. 1). Prostory Odborného učiliště a Praktické školy Černovice (zřizovatel kraj Vysočina) bude škola využívat na základě nájemní smlouvy. 1. KŠPA má v záměru na tomto odloučeném pracovišti vyučovat v tříletém dálkovém nástavbovém oboru 63-41-L/512 Podnikatelská administrativa cca 40 zájemců v každém ročníku. Žádost o zápis změny v rejstříku škol a školských zařízení týkající se zřízení odloučeného pracoviště dokládá škola stanoviskem kraje, na jehož území bude působit. Zřízení odloučeného pracoviště na území jiného kraje než má sídlo právnická osoba vykonávající činnost školy nebo školského zařízení povoluje MŠMT ČR.
Výpisy z ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) týkající se tohoto problému jsou uvedeny v materiálu RK-16-2005-52, př.2.
Návrh řešení OŠMS navrhuje vydat ke zřízení odloučeného pracoviště 1. KŠPA kladné stanovisko. Zřízení odloučeného pracoviště je v souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje výchovně vzdělávací soustavy kraje Vysočina, záměrem F. Zvýšení kvality a rozšíření nabídky vzdělávání (jedná se o vzdělávání dospělých).
Vydávání souhlasu v této věci není vyhrazeno zastupitelstvu, souhlas tedy může vydat rada kraje (varianta A usnesení). Vzhledem k tomu, že koncepční změny v rejstříku škol a školských zařízení obvykle projednávalo zastupitelstvo kraje, předkládá OŠMS i variantu B usnesení, dle níž se předkládá věc k posouzení zastupitelstvu kraje. OŠMS navrhuje postupovat dle varianty A.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníVarianta A:
Rada kraje
souhlasí
se zřízením odloučeného pracoviště 1. Kladenské soukromé střední odborné školy (1.KŠPA), s. r. o., v Černovicích.

Varianta B:
Rada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje souhlasit * se zřízením odloučeného pracoviště 1. Kladenské soukromé střední odborné školy (1.KŠPA), s. r. o., v Černovicích.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín do konce května informovat 1. Kladenskou soukromou střední odbornou školu (1. KŠPA) s. r. o.
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz