Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-62

RK-27-2014-62.doc  RK-27-2014-62pr01.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-27-2014-62
NázevNávrh na poskytnutí finančního daru - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zastupitelstvo kraje
Zpracoval L. Seidl
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuV roce 2002 schválilo zastupitelstvo Kraje Vysočina smlouvu o spolupráci s Dolním Rakouskem a v roce 2006 s Nitranským samosprávným krajem. Odbor sekretariátu hejtmana (dále jen OSH) se dlouhodobě snaží o zprostředkování partnerství na další úrovně a motivaci subjektů s potenciálem praktické spolupráce, rovněž i na příspěvkové organizace zřizované Krajem Vysočina.
1. V roce 2014 navázala SŠOS Jihlava (k 1. 7. 2014 Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - dále jen OA, SZŠ a SOŠS) při příležitosti výstavy Mladý Tvorca 2014 spolupráci se Strednou umeleckou školou Ladislava Bielika. Hlavním smyslem spolupráce uvedených škol je realizace společných aktivit, kterých se budou účastnit žáci hned několika oborů vyučovaných na těchto školách. V měsíci září 2014 přijede do Jihlavy skupina žáků z Levic, kteří budou společně s žáky jihlavské školy fotografovat modelku, oblečenou do šatů navržených pro tuto příležitost a současně točit krátký propagační film o významném objektu v kraji (pravděpodobně krajský úřad). Do projektu budou zapojeni žáci následujících oborů: módní návrháři (škola z Levic a SUŠ Jihlava-Helenín), fotografové (škola z Levic a OA, SZŠ a SOŠS), kadeřnice, kosmetičky (OA, SZŠ a SOŠS). V říjnu 2014 pojede skupina žáků jihlavské školy do Levic, kde proběhne stejná aktivita s obdobnými výstupy (dvě fotografie a dva propagační filmy). V prosinci je plánována společná výstava.
2. Již tradičně se OA, SZŠ, SOŠS účastní kadeřnické soutěže Hairdresser Open. Účastníky této soutěže jsou žáci, které nominuje Hospodářská komora Dolního Rakouska (partnerství se školou od roku 2006), dále žáci z Nitranského samosprávného kraje. Letošním organizátorem soutěže je Stredná odborná škola Jesenského 1 Nové Zámky (partnerství se školou od roku 2011). Kromě zmíněných škol se této soutěže účastní i školy z Německa, Maďarska a Rumunska. V roce 2012 soutěž pořádala SŠOS Jihlava za pomoci Fondu malých projektů. Letošní ročník Hairdresser Open se koná 3. listopadu 2014 v Nových Zámkoch. OA, SZŠ a SOŠS plánuje vypravit autobus s účastníky, které budou tvořit žáci ze škol zřizovaných Krajem Vysočina, kde se obor kadeřník vyučuje.
Návrh řešení Na podporu, udržení a další rozvoj výše uvedených aktivit navrhuje OSH radě kraje darovat Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Jihlava finanční prostředky ve výši 24 500 Kč dle materiálu RK-27-2014-62, př. 1.
OSH plně podporuje přeshraniční aktivity OA, SZŠ, SOŠS směrem k partnerským regionům Kraje Vysočina. S finanční podporou těchto aktivit počítal OSH ve schváleném rozpočtu.
StanoviskaOdbor informatiky: Dar byl zaevidován v systému eDotace - ID O01079.

Odbor ekonomický nemá připomínky. Ve schváleném rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2014, v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 je na zajištění spolupráce Kraje Vysočina s partnerskými regiony schválena částka 7 705 tis. Kč.

Odbor školství, mládeže a sportu souhlasí s navrženým stanoviskem.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout finanční dar z kapitoly Zastupitelstvo kraje, § 6223 Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená) ve výši 24 500 Kč Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Jihlava, IČO: 00836591, se sídlem: Jihlava, Karolíny Světlé 2, dle materiálu RK-27-2014-62, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 30. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz