Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2012-27

RK-40-2012-27.doc  RK-40-2012-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-40-2012-27
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Na OM se obrátil Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno se žádostí o územně plánovací informaci ke změně meteorologické stanice manuální na stanici automatickou. Stanice se nachází v areálu Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem. Plánovaná stavba spočívá položení kabelu NN do pozemku par. č. 904/1 a výměně mechanické stanice za stanici automatickou. S touto změnou souhlasí jak odbor školství, mládeže a sportu i škola. Dle sdělení odboru výstavby Městského úřadu v Bystřici nad Pernštejnem územně plánovací informace není správný podklad, je však třeba doložit k vydání územního souhlasu smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro uložení kabele a umístění automatické meteorologické stanice.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina, vlastníkem dotčeného pozemku a Českým hydrometeorologickým ústavem, pobočka Brno, Kroftova 43 - investorem stavby smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na uložení a provozování přípojky NN a výstavbu a provozování automatické meteorologické stanice na pozemku par. č. 904/1 - ovocný sad v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a žadatelem smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene
StanoviskaOŠMS i škola nemá námitky proti uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na uložení kabelu NN a vybudování automatické meteorologické stanice.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího povinného a Českým hydrometeorologickým ústavem, pobočka Brno, Kroftova 43, 616 67 Brno, IČ: 00020699 na straně budoucího oprávněného smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 904/1 - ovocný sad v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem spočívající v zřízení a provozování kabelu NN a výstavbě a provozování automatické meteorologické stanice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín- ledna 2013- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz