Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2011-02

RK-26-2011-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-26-2011-02
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - změna příloh M5, M1 a M7
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet Kraje Vysočina na rok 2011 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, přílohy M1 až M9, ve kterých jsou rozepsány jednotlivé akce. V průběhu roku během realizace dochází u vyjmenovaných akcí ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných víceprací a rozšíření předmětu díla. Jedná se o tyto akce, na které je potřebné zajistit finanční krytí:
Příloha M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství:
- Gymnázium Havlíčkův Brod - Oprava výtahu . Rada kraje usnesením 1066/23/2011/RK rozhodla zařadit tuto novou akci do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1. Předpokládané náklady na realizace budou ve výši 166 320 Kč.
- ČZA v Humpolci - Stavební úpravy DM Světlá nad Sázavou a Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou - Zřízení zázemí Lipnice nad Sázavou . Rada kraje usnesením 1183/24/2011/RK rozhodla zařadit tyto nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1. Náklady akcí se dle rozpracované projektové přípravy zvýšila o cca 400 000 Kč.
- SPŠS akademika S. Bechyně Havlíčkův Brod - Opravy sociálního zařízení . Při realizaci akce bylo na kontrolních dnech dohodnuto rozšíření předmětu díla o práce se kterými nebylo v projektové dokumentaci a výkazu výměr počítáno, avšak z důvodů zdárného dokončení díla bylo nutno tyto práce provést. Vzhledem k tomu, že se jedná o rekonstrukci a opravy ve starém objektu bylo vždy rozšíření díla konzultováno vzájemně mezi investorem, projektantem a uživatelem. Předpokládané náklady 700 000 Kč.
- ČZA v Humpolci - Oprava oken Světlá nad Sázavou . Po provedeném výběrovém řízení na akci bylo Krajskou hygienickou stanicí Vysočina se sídlem v Jihlavě, územní pracoviště Havlíčkův Brod nařízeno a doporučeno, aby u nových vjezdových vrat do dílen byly provedeny dodatečně prosvětlovací pásy, u ventilačních oken provedeny pákové ovladače apod. Předpokládané náklady 240 000 Kč.

Příloha M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích:
- ÚSP Ledeč nad Sázavou - Chráněné bydlení Světlá nad Sázavou . Při realizaci akce bylo na kontrolních dnech dohodnuto rozšíření předmětu díla o práce, se kterými nebylo v projektové dokumentaci a výkazu výměr počítáno, avšak z důvodů zdárného dokončení díla bylo nutno tyto práce provést. Vzhledem k tomu, že se jedná o rekonstrukci a opravy ve starém objektu bylo vždy rozšíření díla konzultováno vzájemně mezi investorem, projektantem a uživatelem. Předpokládané náklady 240 000 Kč.
- ÚSP Věž - Oprava trámových stropů . Při realizaci akce bylo na kontrolních dnech dohodnuto rozšíření předmětu díla o práce, se kterými nebylo v projektové dokumentaci a výkazu výměr počítáno, avšak z důvodů zdárného dokončení díla bylo nutno tyto práce provést. Vzhledem k tomu, že se jedná o rekonstrukci a opravy ve starém objektu bylo vždy rozšíření díla konzultováno vzájemně mezi investorem, projektantem a uživatelem. Předpokládané náklady 210 000 Kč.
Návrh řešení OM navrhuje výše uvedené výdaje krýt rozpočtovým opatřením v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek bez nároku na reservu rozpočtu. Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve snížení přílohy M5 - Investice ve školství, akce ZŠ, SPC a školní družina Havlíčkův Brod - přístavba školy o částku 1 956 320 Kč při současném zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 506 320 Kč a přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 450 000 Kč na dokrytí výše uvedených akcí.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 506 320 Kč a přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 450 000 Kč a při současném snížení přílohy M5 - Investice ve školství o částku
1 956 320 Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz