Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2011-55

RK-24-2011-55.doc  RK-24-2011-55pr01.doc
Číslo materiálu55
Číslo jednacíRK-24-2011-55
NázevZápis Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina o přezkumu komplexu zásad zastupitelstva kraje
Zpracoval D. Oulehla
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuNa základě schváleného Plánu činnosti Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina na rok 2011 provedli členové legislativního výboru přezkum komplexu zásad zastupitelstva kraje přijatých v oblastech působnosti těchto odborů: dopravy a silničního hospodářství, majetkového a územního plánování a stavebního řádu.

Přezkum byl zaměřen na to, zda jsou předložené zásady srozumitelné a jednoznačné, na právní připomínky (derogace, legisvakance, intertemporalita), na připomínky k praktickému užití zásad.
Návrh řešení Přezkum se zabýval vymezením majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, p.o.; vymezením majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina; převodem nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina; poskytováním dotací na územně plánovací činnost obcí z rozpočtu kraje Vysočina; poskytováním dotací na dětská dopravní hřiště; poskytováním dotací na pasporty místních komunikací a poskytováním dotací na údržbu veřejné zeleně v průjezdních úsecích obcí kraje Vysočina.
V závěru zápisu o přezkumu jsou formulovány návrhy na opatření a doporučení.
StanoviskaLegislativní výbor Zastupitelstva kraje Vysočina na svém zasedání č. 6/2011 dne 27. 6. 2011 projednal a schválil Zprávu o výsledcích přezkumu Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina v oblasti majetku, dopravy, územního plánování a stavebního řádu a uložil předsedovi legislativního výboru předat RK zápis o výsledcích přezkumu vybraných zásad (usnesení 09/06/2011/LV).
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zápis Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina o přezkumu komplexu zásad zastupitelstva kraje přijatých v oblastech působnosti odborů: dopravy a silničního hospodářství, majetkového a územního plánování a stavebního řádu.
Odpovědnost předseda legislativního výboru
Termín 19. 7. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz