Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2010-09

RK-36-2010-09.doc  RK-36-2010-09pr01.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-36-2010-09
NázevStavební záměr Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o záměr přestavby objektu bývalé vojenské kuchyně a stravování v ulici Ke Skalce, v Jihlavě, pro potřeby kraje Vysočina, respektive Krajského úřadu kraje Vysočina.
Uvedený objekt se nachází na pozemcích p.č. 3958/1 a p.č. 3958/2 v k.ú. Jihlava, v bezprostřední blízkosti stávajícího sídla Krajského úřadu kraje Vysočina a kraj ho získal bezúplatným převodem od státu. Objekt obsahuje 1 podzemní a 2 nadzemní podlaží. Konstrukce je železobetonová s vyzdívaným obvodovým pláštěm. Střecha plochá ve tvaru sedla, s velmi mírným spádem. V podzemním a 1. nadzemním podlaží jsou patrné známky projevu zemní vlhkosti. V podzemním podlaží je situována stávající kotelna a skladové prostory, 1. nadzemním podlaží bylo využíváno jako administrativní část, ve 2. nadzemním podlaží byla umístěna vývařovna (kuchyně) a jídelna. Staticky je objekt v pořádku a je vhodný k dalšímu využití po přestavbě - rekonstrukci.
Po provedení přestavby by prostory objektu měly být využívány pro administrativní (kanceláře), skladovou (spisovny) a obslužnou činnost (umístění serverů) Krajského úřadu kraje Vysočina. Pro pokrytí veškerých uvažovaných potřeb a umístění požadovaného počtu pracovníků bude nutné provést částečnou nástavbu 3. nadzemního podlaží. Po dokončení bude v objektu umístěn Odbor informatiky (20 osob), Odbor sociálních věcí (31 osob) a Odbor zdravotnictví (17 osob).
Investiční záměr byl, v průběhu zpracování konzultován s Odborem informatiky a Oddělením hospodářské správy KrÚ. Připomínky a požadavky jsou zapracovány v předkládaném materiálu RK-36-2010-09, př.1.
Napojení objektu na inženýrskou a technickou infrastrukturu bylo konzultováno s příslušnými vlastníky a správci. Organizace dopravy, přístupu a příjezdu k budově je v současné době navržena v několika variantách a konkrétní řešení bude projednáno s vedením Hasičského záchranného sboru a krajské pobočky Českého statistického úřadu.
Návrh řešení OM předkládá radě kraje stavební záměr výše uvedené akce k projednání. Vlastní stavební záměr je obsahem materiálu RK-36-2010-09, př. 1, přičemž výkresová část stavebního záměru bude vzhledem ke svému charakteru k dispozici na jednání rady kraje.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru včetně způsobu financování stavby. Realizací záměru bude vytvořeno nové moderní pracoviště pro tři odbory KrÚ, zázemí IT a dostatečné prostory pro ukládání spisů v areálu stávajícího krajského úřadu.
Schválený rozpočet kraje Vysočina, pro rok 2010, obsahuje v Kapitole Nemovitý majetek, příloze M9 - Sídlo kraje, částku 2,0 mil. Kč určenou na pořízení projektové dokumentace. Z této částky bylo čerpáno ve výši 0,125 mil. Kč. V návrhu rozpočtu na rok 2011 je alokována částka 5 mil. Kč. Tato krytí zajišťují pouze zpracování projektové přípravy a zahájení stavby.
StanoviskaOdbor informatiky nemá připomínky k předkládanému materiálu.
Oddělení hospodářské správy nemá připomínky k předkládanému materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce dle materiálu RK-36-2010-09, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 16. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz