Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2010-23

RK-32-2010-23.doc  RK-32-2010-23pr01.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-32-2010-23
NázevInformace o pořádání reciproční výměny pro studenty z Dolního Rakouska
Zpracoval A. Mikulíková, K. Holíková
Předkládá M. Pech, I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuDne 22. 10. 2009 byl podepsán Pracovní program na roky 2010-2013 Dohody o spolupráci mezi Spolkovou zemí Dolní Rakousy a kraji Jihomoravským, Jihočeským a Vysočinou. V rámci této dohody byla stanovena pracovní skupina 13 - Vzdělávání, výchova, mládež, rodina, sport. Dne 21. 10. 2009 proběhla první společná schůzka na KrÚ kraje Vysočina se zástupci všech zastoupených krajů, na níž byla domluvena vzájemná spolupráce na organizaci a zajištění krajských kol olympiád v německém jazyce, které jsou organizovány v českých krajích. Dne 29. 4. 2010 proběhlo setkání v Laa an der Thaya v Dolním Rakousku, kde byla nabídnuta výhercům krajských kol olympiád v NJ účast na Dolnorakouskou zemskou vládou každoročně pořádaném setkání mladých lidí, tzv. Jugendcampu. Již v tomto roce se za kraj Vysočina účastnili 3 výherci krajského kola olympiády v NJ. Náklady spojené s touto účastí financovala v plné výši rakouská strana. V rámci dohody o spolupráci byl ze strany kolegů v Dolním Rakousku vysloven zájem o uspořádání reciproční výměny pro studenty z Dolního Rakouska. První reciproční výměnu bude organizovat kraj Vysočina. Ve dnech 22.-24. 10. 2010 navštíví skupina 10 studentů z Dolního Rakouska města Telč, Brtnice, Třebíč a Jaroměřice nad Rokytnou. Pro účastníky bude připraven pestrý program, na jehož realizaci se bude částečně podílet Národní památkový ústav s územním odborným pracovištěm v Telči.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu a odbor sekretariátu hejtmana zajistí program pro reciproční výměnu pro studenty z Dolního Rakouska. Celá akce bude financována z prostředků, které jsou určeny na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony ve výši max. 30 000 Kč.
StanoviskaEkonomický odbor: Výdaje na zajištění spolupráce kraje Vysočina s parnterskými zahraničními regiony jsou rozpočtovány na kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 - Prostředky na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
* organizaci a programové zajištění reciproční výměny pro studenty z Dolního Rakouska odborem školství, mládeže a sportu a odborem sekretariátu hejtmana;
* financování akce z prostředků určených na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony ve výši max. 30 000 Kč.
Odpovědnost OŠMS, OSH
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz