Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-03

RK-30-2010-03.doc  RK-30-2010-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-30-2010-03
NázevPodání žádosti o pokácení stromů - k.ú. Zvole nad Pernštejnem
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pokácení dvou stromů.
Na odbor majetkový se obrátil starosta obce Zvole se žádostí o pokácení 2 kusů švestek rostoucích na pozemku par. č. 931/1 - silnice, ostatní plocha o výměře 37594 m2 v k. ú. Zvole nad Pernštejnem a obci Zvole. Obec Zvole je investorem stavby Zvole-obytný soubor 13 RD . Policie ČR, DI ve Žďáře nad Sázavou stanovil, jako podmínku pro vydání stavebního povolení na tuto stavbu z důvodu zajištění bezpečnostního výhledu, pokácení těchto dřevin. Stromy jsou součástí silničního tělesa (příkop).
Pozemek, na kterém stromy určené k pokácení rostou, je ve vlastnictví kraje Vysočina na
základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, ve znění pozdějších předpisů a na základě Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001.
Pozemek byl předán Zřizovací listinou k hospodaření Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Bystřice nad Pernštejnem je pozemek veden na listu vlastnictví 396 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti obce vyhovět. Vysočina, jako vlastník pozemku z něhož rostou stromy určené k pokácení, požádá o vydání souhlasu s pokácením 2 ks dřevin rostoucích na pozemku par. č. 931/1 v k. ú. Zvole nad Pernštejnem a obci Zvole. Vzhledem k tomu, že s podáním žádosti o vydání povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les a jeho vydáním souvisí určité náklady a povinnosti (např. správní poplatek, povinnost náhradní výsadby apod.), navrhuje odbor majetkový uzavřít s obcí Zvole nepojmenovanou smlouvu, v níž se obec zaváže veškeré náklady a povinnosti spojené s pokácením dřevin uhradit a zabezpečit.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout podat u Obecního úřadu Zvole žádost o pokácení dřevin a uzavřít nepojmenovanou smlouvu, v níž se obec Zvole zaváže k úhradě případných nákladů souvisejících s podáním žádosti, či splnění nařízené povinnosti náhradní výsadby.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, jako správce pozemku, nemá námitky proti pokácení dvou stromů (švestky) rostoucích na pozemku par. č. 931/1 v k. ú. Zvole nad Pernštejnem a obci Zvole. Podmínkou je pouze výsadba dvou nových stromů.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* podat u Obecního úřadu Zvole žádost o povolení pokácení 2 ks stromů rostoucích mimo les na pozemku par. č. 931/1 v k. ú. Zvole nad Pernštejnem;
* uzavřít mezi Vysočinou a obcí Zvole nepojmenovanou smlouvu, v níž se obec Zvole zaváže uhradit veškeré náklady a zabezpečit všechny povinnosti související s pokácením 2 ks stromů.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz