Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2010-24

RK-27-2010-24.doc  RK-27-2010-24pr01.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-27-2010-24
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Helenín, obec Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu kraje na pozemku soukromého vlastníka a uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina a vlastníkem pozemku.
Kraj Vysočina je investorem stavby SUPŠ Jihlava - Helenín - rekonstrukce kanalizace , která má být realizována v měsíci září a říjnu letošního roku. Součástí této akce bude i rekonstrukce přípojky vody pod bytovým domem Hálkova č.p. 42 v Heleníně. Uvedenou akcí bude dotčen pozemek par. č. 339/3 - ost. plocha, jiná plocha v k.ú. Helenín, obec Jihlava. Pozemek je ve spoluvlastnictví vlastníků bytových jednotek domů Hálkova č.p. 40 a Hálkova č.p. 42. Vzhledem k tomu, že kraj jako investor bude stavět na cizím pozemku, je třeba ke stavebnímu řízení doložit smlouvu, která by kraj opravňovala stavbu na uvedeném pozemku provést. Vlastníci bytových jednotek a současně spoluvlastníci dotčeného pozemku byli osloveni a proběhlo jednání, kde byli seznámeni s plánovanou stavbou a výsledkem byl požadavek na uzavření úplatné smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části předmětného pozemku pro uložení kanalizace za částku 10 000 Kč.
Návrh řešení OM navrhuje s uzavřít s vlastníky dotčeného pozemku smlouvu zakládající právo provést stavbu SUPŠ Jihlava - Helenín - rekonstrukce kanalizace , která bude předložena jako jeden z podkladů pro stavební řízení a dále smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene užívání části pozemku par.č. 339/3 v k.ú. Helenín, obec Jihlava pro uložení kanalizace, a to za úhradu ve výši 10 000 Kč.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina (investorem stavby) a vlastníky pozemku par. č. 339/3 v k.ú. Helenín, zastoupenými statutárními zástupci Společenství vlastníků jednotek obytného domu Hálkova 42 a Hálkova 40 smlouvu zakládající právo provést stavbu a úplatnou smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene ve prospěch kraje Vysočina.
StanoviskaStřední průmyslová škola textilní Jihlava, Helenín souhlasí s uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu i smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a vlastníky pozemku par. č. 339/3 v k. ú. Helenín, zastoupenými statutárními zástupci Společenství vlastníků jednotek obytného domu Hálkova 42 a Hálkova 40:
* Smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu SUPŠ Jihlava -Helenín - rekonstrukce kanalizace ;
* Smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina jako oprávněným z věcného břemene a vlastníky pozemku jako povinnými z věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 339/3 - ostatní plocha, jiná plocha v k. ú. Helenín pro uložení a provozování kanalizace, a to za úplatu ve výši 10 000 Kč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30.9.2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz