Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-72

RK-21-2010-72.doc
Číslo materiálu72
Číslo jednacíRK-21-2010-72
NázevNávrh rozpočtového opatření v rámci kapitoly Sociální věci
Zpracoval R. Sýkora, J. Bína, L. Hondlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje Vysočina svým usnesením č. 0515/07/2009/ZK schválilo rozpočet kraje na rok 2010. V rámci schváleného rozpočtu byla vyčleněna částka 300 tis. Kč (§ 4399 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti) pro zajištění setkávání pěstounských rodin, výdaje na lektorné pro školení ředitelů a společná školení, která pro organizace kraj pořádá, organizování akcí (srdce na dlani), porady ředitelů příspěvkových organizací apod. Odbor sociálních věcí si provedl revizi aktivit, které v oblasti sociálních věcí plánuje realizovat v rámci 2. pololetí roku 2010, např.
* v oblasti hospicové péče plánuje odbor sociálních věcí uspořádat konferenci pro odbornou i laickou veřejnost. Konference prostřednictvím odborných přednášek a představením jednotlivých poskytovatelů přiblíží hospicovou péči v kraji Vysočina.
* v oblasti sociálních dávek se připravují semináře pro sociální pracovníky pověřených obecních úřadů. Tyto semináře budou na základě požadavků z praxe zaměřené na problematiku jednání s problémovým klientem, klientem závislým, agresivním a manipulujícím;
* v rámci zřizovatelské působnosti odboru sociálních věcí se připravují semináře pro klíčové pracovníky z jednotlivých příspěvkových organizací. Tyto semináře budou zaměřené na oblast veřejných zakázek;
* s ohledem na rozsáhlé investiční akce v oblasti sociálních služeb a zdravotnictví, plánuje odbor sociálních věcí zrealizovat veřejnou zakázku na dodávky pečovatelských a zdravotnických lůžek a vnitřního vybavení pro jednotlivé příspěvkové organizace kraje Vysočina. Pro realizaci centralizované veřejné zakázky, jejímž výsledkem by bylo uzavření rámcové smlouvy, bude vybrána externí poradenská firma;
* z tohoto paragrafu jsou hrazeny také výdaje, které v minulých letech financovány nebyly: audity sociálního klimatu v příspěvkových organizacích, které budou pokračovat a školení ředitelů v komunikaci s médii.
K realizaci zamýšlených aktivit v roce 2010 chybí odboru sociálních v části rozpočtu vyčleněné na tyto aktivity 400 tis. Kč. Chybějící částku finančních prostředků lze pokrýt v rámci kapitoly Sociální věci, konkrétně z § 4357 Domovy - domovy pro seniory - zřizovatelská působnost kraje, kde byly v rozpočtu kraje na rok 2010 schváleny finanční prostředky ve výši 8 000 tis. Kč na vybavení nového domova důchodců v Havlíčkově Brodě hmotným majetkem.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje přesunout chybějící finanční prostředky ve výši 400 tis. Kč v rámci kapitoly Sociální věci. Doporučuje se radě kraje schválit rozpočtové opatření v rámci kapitoly Sociální věci spočívající ve zvýšení § 4399 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti o částku 400 tis. Kč při současném snížení § 4357 Domovy - domovy pro seniory - zřizovatelská působnost kraje o částku 400 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Sociální věci.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Sociální věci spočívající ve zvýšení § 4399 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti o částku 400 000 Kč při současném snížení § 4357 Domovy o částku 400 000 Kč.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz