Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2010-08

RK-13-2010-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-13-2010-08
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium Velké Meziříčí - Rekonstrukce kotelny a vyvážení ÚT do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek.
Projektová dokumentace na rekonstrukci kotelny v budově gymnázia Velké Meziříčí, která byla zpracována v roce 2009, měla za úkol vyřešit celkovou rekonstrukci kotelny a hydraulické vyvážení topné soustavy. Tato akce nebyla zařazena do rozpočtu kraje Vysočina na rok 2010 s ohledem na omezené zdroje a nedořešenou záležitost případné výstavby tělocvičny. Životnost plynových kotlů po 18 letech provozu je na samé hranici havarijního stavu, kdy se opakovaně vyskytují jednotlivé závady. Z výsledku provedené prohlídky vyplývá, že je nezbytná celková rekonstrukce plynové kotelny a výměna armatur s ohledem na ovladatelnost topné soustavy.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje řešit popsaný stav, vypsat výběrové řízení na veřejnou zakázku a zahájit práce tak, aby ukončení této akce bylo již před topným obdobím v letošním roce a předešlo se havárii.
Odbor majetkový navrhuje zařadit akci Gymnázium Velké Meziříčí - Rekonstrukce kotelny a vyvážení ÚT do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Realizace této stavební akce bude kryta z kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Finanční krytí akce v rámci stávající výše kapitoly je umožněno zejména redukcí rozsahu plánovaných stavebních úprav v objektu VOŠ a SOŠ zemědělsko technické v Bystřici nad Pernštejnem.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Gymnázium Velké Meziříčí - Rekonstrukce kotelny a vyvážení ÚT do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín duben 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz