Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2009-31

RK-38-2009-31.doc  RK-38-2009-31pr1.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-38-2009-31
NázevPoskytnutí daru Policii ČR - Krajskému ředitelství policie Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuNa základě zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému, v rámci prohlubování funkce začlenění Policie ČR do základních složek IZS, realizoval kraj Vysočina v roce 2006 výpůjčku šesti kusu počítačových sestav okresním ředitelstvím policie nacházejících se na území kraje a dálničnímu oddělení policie ve Velkém Beranově. Smyslem projektu bylo zařazení výkonných informačních technologií do vybavení operačních středisek PČR okresních ředitelství v kraji Vysočina, které v té době takto výkonné zařízení neměla, k usnadnění a urychlení vzájemné komunikace mezi základními složkami integrovaného záchranného systému. Tento projekt se v průběhu času ukázal jako velice přínosný.
Výpůjčka počítačových sestav policii byla uskutečněna na základě usnesení rady kraje smlouvou o výpůjčce. Platnost smlouvy končí 31. prosince 2009. Doba zápůjčky byla stanovena s ohledem na rychlé zastarávání IT technologií s tím, že po této době budou v závislosti na úrovni vybavení policie buďto počítačové sestavy nahrazeny novějšími a smlouva o výpůjčce prodloužena nebo ukončena. Z důvodu zlepšení vybavenosti policie již není nutné provádět výměnu počítačových sestav za novější. Proto se předpokládá, že smlouva o výpůjčce již nebude prodloužena.
Zapůjčené počítačové sestavy jsou v současné době již zastaralé a kraj bude obtížně hledat jejich využití v rámci krajského úřadu. Nově vznikající Krajské ředitelství police kraje Vysočina o tyto počítače projevilo zájem s tím, že pro tuto techniku ještě najde využití.
Zůstatková hodnota jedné zapůjčené počítačové sestavy činí 2 000 Kč.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje neprodlužovat smlouvu o výpůjčce počítačových sestav policii a zapůjčené sestavy policii darovat pro další využití. Tato technika je již zastaralá a pro krajský úřad nevyužitelná. Návrh byl konzultován s odborem informatiky jako nejvhodnější řešení.
O darování osobních počítačů bude sepsána darovací smlouva dle materiálu
RK-38-2009-31, př. 1. Podle § 59 odst. 2 písm. f) z. č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, je radě kraje vyhrazeno rozhodování o poskytování věcných a finančních darů do 100 000 Kč v jednotlivých případech. Celková hodnota daru - šesti kusů počítačových sestav činí 12 000 Kč.
StanoviskaOdbor informatiky souhlasí s navrženým řešením
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout dar dle materiálu RK-38-2009-31, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor informatiky
Termín 31. 1. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz