Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2009-21

RK-38-2009-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-38-2009-21
NázevPodání žádosti o pokácení stromů - k. ú. Pelhřimov
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pokácení tří stromů.
Na odbor majetkový se obrátil zástupce Obchodní akademie Pelhřimov, příspěvkové organizace a předal žádost o pokácení 3 kusů borovic rostoucích na pozemku par.
č. 452- zastavěná plocha a nádvoří o výměře 1885 m2 v k. ú. a obci Pelhřimov. Tento pozemek představuje areál školy a hospodaří s ním Obchodní akademie Pelhřimov, příspěvková organizace. Stromy se nacházejí v těsné blízkosti štítové zdi, která je již v majetku fyzické osoby. Z tohoto důvodu se tedy Obchodní akademie Pelhřimov, příspěvková organizace, obrátila na odbor majetkový, aby nedošlo k ohrožení majetku jiných osob.
Pozemek, na kterém stromy určené k pokácení rostou, je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č.j. 19 646/2001-14 ze dne 26. 6. 2001. Pozemek byl předán k hospodaření Obchodní akademii Pelhřimov, příspěvkové organizaci, Jirsíkova 875, 393 01 Pelhřimov.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Pelhřimov je pozemek veden na listu vlastnictví 3836 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje, aby kraj Vysočina jako vlastník pozemku z něhož rostou stromy určené k pokácení, požádat o vydání souhlasu s pokácením 3 ks dřevin rostoucích na pozemku par. č. 452 v k. ú. a obci Pelhřimov. Tento postup navrhuje OM z důvodu eliminace případných škod na majetku druhých osob v důsledku poškození pádem stromů či větví.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout podat u Městského úřadu Pelhřimov - odbor životního prostředí žádost o pokácení dřevin.
StanoviskaObchodní akademie Pelhřimov, příspěvková organizace, jako správce pozemku, nemá námitky proti pokácení tří borovic rostoucích na pozemku par. č. 452 v k. ú. a obci Pelhřimov.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat u Městského úřadu Pelhřimov, odbor životního prostředí žádost o pokácení 3 ks stromů rostoucích mimo les na pozemku par. č. 452 v k. ú. a obci Pelhřimov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 1. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz