Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2009-02

RK-37-2009-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-37-2009-02
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Třebíč
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemku zastavěného chodníkem do vlastnictví města Třebíč.
Kraj Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měli příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina.
Na Krajský úřad kraje Vysočina, odbor majetkový (dále jen OM) se obrátil Městský úřad Třebíč, zastoupený oddělením investic se žádostí o darování pozemku par. č. 1521/7 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 12 m2 v k. ú. a obci Třebíč. Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Třebíč vede tento pozemek na listu vlastnictví č. 1391 pro uvedené katastrální území a obec, kde je jako vlastník pozemku uveden kraj Vysočina ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Uvedený pozemek je zastavěn stavbou chodníku podél místní komunikace. Město Třebíč plánuje provést rekonstrukci tohoto chodníku.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti města vyhovět a zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování pozemku par. č. 1521/7 v k. ú. a obci Třebíč a dále doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout o darování tohoto pozemku do vlastnictví města Třebíč. Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II., odst. 2. Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude využíván komerčně.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem tento pozemek do vlastnictví města Třebíč. Ve smyslu návrhu bude upraven rozsah majetku předaného k hospodaření KSÚSV.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny souhlasí s darováním pozemku do vlastnictví města;
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování pozemku par. č. 1521/7 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 12 m2 v k. ú. a obci Třebíč na úřední desce Krajského úřadu kraje Vysočina;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 1521/7 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 12 m2 v k. ú. a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz