Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2009-31

RK-36-2009-31.doc  RK-36-2009-31pr1.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-36-2009-31
NázevRozhodnutí o uzavření dodatku ke Smlouvě o poskytnutí dotace z ROP JV na investiční projekt Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 1050/24/2008/RK rada kraje rozhodla uzavřít smlouvu o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na projekt Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov .
Návrh řešení Pro uzavření dodatku ke smlouvě jsou následující důvody:
* úprava (upřesnění) metodiky stanovování indikátorů (Plocha regenerovaných a revitalizovaných objektů sociální služby a zdravotní péče a Plocha regenerovaného a revitalizované území ve městech)
* přepočet uznatelných výdajů projektu související s tím, že se kraj stal od 1. 9. 2009 plátcem daně z přidané hodnoty.
Nájem pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor je dle § 56 odst. 3 zákona o DPH osvobozen od daně. Plátce daně (pronajímatel kraj Vysočina, který nemocnicím pronajímá všechny nemovitosti) se může rozhodnout u nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor jiným plátcům pro účely uskutečňování jejich ekonomických činností uplatnit daň.
Kraj předmět nájmu a smluvní podmínky nájmu změnil a aktualizoval tak, aby reflektovaly podmínky stanovené zákonem o DPH a vzniku plátcovství kraje Vysočina k DPH, včetně možnosti uplatnění odpočtu DPH u realizovaných staveb.
Protože výše uznatelných výdajů projektu Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov byla stanovena včetně DPH, bylo nutné pro prozatím nerealizované práce vypočítat novou hodnotu uznatelných výdajů, která by již hodnotu DPH neobsahovala. Rovněž došlo k přepočtu všech jednotlivých položek rozpočtu a výše žádostí o platbu.
Návrh smlouvy je uveden v příloze RK-36-2009-31, př. 1.
Odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje uzavřít Dodatek ke Smlouvě o poskytnutí dotace z ROP JV.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dodatek č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na projekt s názvem Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov dle materiálu RK-36-2009-31, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz