Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2009-15

RK-36-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-36-2009-15
NázevProjekt - Konferenční centrum kraje Vysočina - technicko-ekonomické a organizační členění
Zpracoval M. Černý, I. Fryšová, V. Kotrbová, A. Krištofová, P. Kolář
Předkládá M. Černý, T. Čihák, A. Krištofová, P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o dalším postupu přípravy projektu Konferenční centrum kraje Vysočina .
Usnesením Zastupitelstva kraje Vysočina (dále jen zastupitelstvo kraje ) číslo 0473/06/2009/ZK schválilo zastupitelstvo kraje záměr výstavby konferenčního centra kraje a uložilo Radě kraje Vysočina (dále jen rada kraje ) o průběhu přípravy záměru zastupitelstvo kraje průběžně informovat (Zastupitelstvo kraje schvaluje přípravu záměru výstavby konferenčního centra kraje; ukládá radě kraje o průběhu přípravy záměru zastupitelstvo kraje průběžně informovat).
Usnesením rady kraje číslo 1476/33/2009/RK bylo uloženo Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina prověřit specifická kritéria pro vybudování hvězdárny v rámci záměru konferenčního centra kraje (Rada kraje bere na vědomí záměr výstavby konferenčního centra kraje dle materiálu RK-33-2009-71; doporučuje zastupitelstvu kraje schválit záměr výstavby konferenčního centra kraje dle materiálu RK-33-2009-71; ukládá v případě, že zastupitelstvo kraje schválí záměr výstavby konferenčního centra kraje dle materiálu RK-33-2009-71: Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina ukončit přípravu projektu Vesmír Vysočiny, Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina prověřit specifická kritéria pro vybudování hvězdárny v rámci záměru výstavby konferenčního centra kraje; Odboru majetkovému Krajského úřadu kraje Vysočina ukončit jednání o koupi a směně pozemků vedených ve zjednodušené evidenci par. č. 268 a 279 v k. ú. Vysoká u Jihlavy o celkové výměře 16555 m2 s vlastnicí části těchto pozemků o výměře 6667 m2 a se statutárním městem Jihlava, které mělo bezúplatně převést pozemky na kraj o výměře 9888 m2 pro realizaci projektu Vesmír Vysočiny; Krajskému úřadu zajistit zpracování podkladů pro projekt Konferenční centrum Jihlava v rámci výzvy na velké projekty se strategickým významem v oblasti podpory 2.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu na základě architektonické studie zpracované architektonickou a projektovou kanceláří ARCHITEP HK s. r. o.).
Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ), Odbor majetkový Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen OM ) a Odbor ekonomický Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen OE ) zpracovali:
- stručný návrh struktury hlavní činnosti planetária, hvězdárny a příslušných expozičních prostor viz materiál RK-36-2009-15, př. 1. (příloha je neveřejná)
- návrh organizační struktury organizace planetária, hvězdárny a příslušných expozičních prostor viz materiál RK-36-2009-15, př. 2. (příloha je neveřejná)
- odhad provozního rozpočtu pro planetárium, hvězdárnu a příslušné expoziční prostory viz materiál RK-36-2009-15, př. 3. (příloha je neveřejná)
- začlenění planetária a hvězdárny do architektonické studie viz materiál RK-36-2009-15, př. 4. (příloha je neveřejná) v rámci projektu Konferenčního centra kraje Vysočina . První část této přílohy je členěna dvěma barvami, další část této přílohy 4 barvami pro grafické znázornění členění celého areálu.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že výzva pro předložení projektu do Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod bude uzavřena pro oblast podpory 2.1. dne 6. 1. 2010 je nezbytně nutné rozhodnout, jakou formou bude probíhat výstavba Konferenčního centra kraje Vysočina viz materiál RK-36-2009-15, př. 5. (příloha je neveřejná) a o způsobu financování projektu. Odhadované provozní náklady konferenčního centra a modelový příklad podmínek, pokud by byl projekt financován úvěrem, jsou uvedeny v materiálu RK-36-2009-15, př. 6 (příloha je neveřejná).

Rada kraje je dle § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rozhoduje o nabytí a převodu movitých věcí na kraj včetně peněz.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
pokračovat v přípravě projektu dle varianty ..... uvedené v příloze RK-36-2009-15, př. 5;
doporučuje
zastupitelstvu kraje vzít na vědomí postup prací při přípravě projektu Konferenční centrum kraje Vysočina
ukládá
Odboru regionálního rozvoje, Odboru majetkovému a Odboru ekonomickému Krajského úřadu kraje Vysočina připravit projektovou žádost k projektu Konferenční centrum kraje Vysočina k předložení do Operačního programu NUTSII Jihovýchod a předložit ji radě kraje k rozhodnutí.
Odpovědnost ORR, OE, OM
Termín 6. 1. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz