Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2009-17

RK-33-2009-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-33-2009-17
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. a obec Stařeč
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující městysi Stařeč zrealizovat stavbu cyklostezky zčásti i na pozemku kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátil městys Stařeč se žádostí o souhlas s umístěním stavby Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina zčásti na pozemku par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč ve vlastnictví kraje Vysočina a s veřejnoprávní smlouvou na výše uvedenou stavbu. Cyklostezka má být vybudována podél silnice II/410 v celkové délce 1 094 m. Městys hodlá pro výstavbu využít dotačních prostředků a z tohoto důvodu je třeba dále uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na zastavěnou část pozemku par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč. Územní řízení má probíhat formou uzavření veřejnoprávní smlouvy a s touto smlouvou musí vyslovit souhlas všichni dotčení vlastníci pozemků. Z tohoto důvodu městys žádá i o souhlas s veřejnoprávní smlouvou.
Pozemek par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč vede tento pozemek na LV 635 pro k. ú. a obec Stařeč.
Návrh řešení OM navrhuje souhlasit se stavbou Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina , s veřejnoprávní smlouvou uzavřenou mezi odborem výstavby Městského úřadu Třebíč a městysem Stařeč na tuto stavbu a navrhuje uzavřít s městysem Stařeč smlouvu zakládající právo investora provést stavbu částečně i na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. Vzhledem k tomu, že městys má v úmyslu využít na realizaci stavby dotační prostředky, musí investor dále předložit smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část dotčeného pozemku, který bude stavbou zastavěn. V souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, musí tomuto kroku předcházet zveřejnění záměru darovat část dotčeného pozemku zastavěného cyklostezkou na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá souhlasit se stavbou Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina , s veřejnoprávní smlouvou na tuto stavbu a rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající investorovi právo provést stavbu i na pozemku ve vlastnictví kraje. Dále předpokládá zveřejnit záměr darování části dotčeného pozemku a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Stařeč smlouvu o budoucí darovací smlouvě.
StanoviskaKrajská správa údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč vyslovila souhlas s uvedenou stavbou, stanovila podmínky pro její realizaci a navrhla po dokončení a zaměření stavby provést majetkoprávní vypořádání pozemku stavbou zastavěného.
ODSH souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč zastavěného cyklostezkou.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* se stavbou Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina , kterou bude dotčen pozemek par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč ve vlastnictví kraje Vysočina;
* s veřejnoprávní smlouvou uzavřenou mezi odborem výstavby Městského úřadu Třebíč a městysem Stařeč na stavbu Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina ;
rozhoduje
* uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Stařeč smlouvu zakládající právo provést stavbu, kterou bude dotčen pozemek par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč umožňující investorovi provést stavbu Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina ;
* zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stareč zastavěného stavbou cyklostezky do vlastnictví městysu Stařeč;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina na straně budoucího dárce a městysem Stařeč na straně budoucího obdarovaného na část pozemku par. č. 1348/2 v k. ú. a obci Stařeč zastavěnou stavbou Cyklostezka Stařeč - Třebíč - Borovina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz