Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2009-03

RK-33-2009-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-33-2009-03
NázevInvestiční dotace Nemocnici Havlíčkův Brod, zpřesnění účelu použití dotace
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2009 je v kapitole Nemovitý majetek obsažena i akce Nemocnice Havlíčkův Brod - Investiční dotace, úprava trafostanice a kotelny ve výši 3 500 tis. Kč. Rada kraje následně usnesením 0401/10/2009/RK schválila změnu závazného ukazatele Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace pro rok 2009, zvýšení o částku 3 500 tis. Kč s určením na úhradu nákladů spojených se stavebními úpravami trafostanice a kotelny. Účelem akce je zajištění zvýšení kapacity energetických zdrojů nemocnice pro zajištění provozu rekonstruovaného pavilonu A pro sociální účely a výhledově i pro novostavbu budovy Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Úprava v kotelně - výměna kotle - byla z důvodů zahájení topné sezóny 2008 - 2009 provedena z vlastních investičních zdrojů nemocnice již v roce 2008 a dotaci není možné na provedenou část úprav kotelny čerpat. V rámci zvýšení kapacity energetických zdrojů je potřebné zajistit i zvýšení kapacity náhradního zdroje. Nemocnice Havlíčkův Brod se obrátila na odbor majetkový se žádostí o upřesnění využití prostředků z investiční dotace. Dotace by byla využita na úpravu kotelny, trafostanice a náhradního zdroje elektrické energie. Kapacita náhradního zdroje elektrické energie bude zvýšena i pro krytí potřeb provozu pavilonu A - budoucího domova pro seniory.
Návrh řešení OM doporučuje žádosti vyhovět a zpřesnit účel použití dotace. Investiční dotace bude využita pro určený účel, pouze je potřeba v zájmu přesnosti změnit název akce a usnesení rady kraje, kterým byl změněn závazný ukazatel Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace. Dle sdělení nemocnice Havlíčkův Brod bude z dotace použito 891 tis. Kč na úpravu trafostanice, 2 374 tis. Kč na úpravu náhradního zdroje elektrické energie a 235 tis. Kč na úpravu kotelny.
OM navrhuje změnit název akce na Úprava trafostanice a energetických zdrojů .
StanoviskaOdbor ekonomický k předloženému materiálu nemá připomínky. Úprava účelu použití nemá žádný dopad do rozpočtu kraje.
Odbor zdravotnictví nemá námitky k návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* změnit název akce zařazené v příloze M4 rozpočtu z Nemocnice Havlíčkův Brod - investiční dotace, úprava trafostanice a kotelny na nový název Nemocnice Havlíčkův Brod - investiční dotace, úprava trafostanice a energetických zdrojů ;
* změnit usnesení 0401/10/2009/RK tak že text Rada kraje schvaluje změnu závazného ukazatele Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace pro rok 2009, zvýšení o částku 3 500 tis. Kč s určením na úhradu nákladů spojených se stavebními úpravami trafostanice a kotelny se nahrazuje textem Rada kraje schvaluje změnu závazného ukazatele Investiční dotace u Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace pro rok 2009, zvýšení o částku 3 500 tis. Kč s určením na úhradu nákladů spojených se stavebními úpravami trafostanice a energetických zdrojů .
Odpovědnost odbor majetkový, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod
Termín 6. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz