Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-15

RK-30-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-30-2009-15
NázevZařazení nové akce Střední umělecko průmyslová škola Jihlava - Helenín - havárie, oprava kotle 2 do přílohy M1 kapitoly nemovitý majetek
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na řešení odstranění havarijního stavu druhého kotle a zajištění topné sezóny.
Počátkem roku 2009 byla řešena havárie jednoho kotle v převzaté kotelně zajišťující vytápění celého areálu nemovitostí kraje v Jihlavě - Heleníně. Před topnou sezónou 2008/2009 byla po převzetí kotelny zajištěna pouze základní oprava kotle pro zajištění provozu. Rada kraje rozhodla usnesením 0028/02/2009/RK zařadit novou akci SUPŠ Jihlava-Helenín - havárie kotle do kapitoly Nemovitý majetek, do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Kotel byl opraven. Nyní škola zahájila přípravu topné sezóny 2009/2010. Na základě provedené revize, bylo konstatováno, že druhý kotel není schopen dalšího provozu vzhledem k netěsnosti jeho žárových trubek. Vzhledem ke stáří kotle a opakované netěsnosti jeho žárových trubek nelze předpokládat zabezpečení bezproblémového provozu druhého kotle, hlavně během zimních měsíců, kdy se za nízkých teplot provozují oba kotle. Z tohoto důvodu byla vyzvána firma, která zajišťovala opravu prvního kotle, aby vypracovala návrh řešení této situace včetně cenové nabídky.
Náklady podle nabídky odborné firmy NOX CONTROL, s.r.o., Brněnská 647, 683 52 Křenovice u Slavkova, IČ 25341286 by byly 530 tis. Kč vč. DPH.
Návrh řešení Vzhledem k ročnímu období - zahájení topné sezóny je třeba neprodleně zahájit zabezpečovací a opravné práce tak, aby byla zajištěna topná sezóna. Tento návrh předpokládá zadání veřejné zakázky malého rozsahu předem určenému zhotoviteli na odstranění havárie na majetku kraje Vysočina podle čl. 2, odst. 6 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina . Návrh na rozhodnutí o přímém zadání bude v případě kladného rozhodnutí rady kraje o zařazení akce do rozpočtu kraje předložen náměstkovi hejtmana pro oblast dopravy a majetku Ing. Liboru Jouklovi.
Odbor majetkový navrhuje zařadit novou stavební akci do rozpočtu kraje Vysočina, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Finanční krytí akce bude zajištěno v rámci stávající výše přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství bez požadavku na navýšení kapitoly Nemovitý majetek.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SUPŠ Jihlava-Helenín - havárie, oprava kotle 2 do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz