Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2009-07

RK-30-2009-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-30-2009-07
NázevZřízení věcného břemene v k. ú. Doupě
Zpracoval H. Brázdilová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je investorem stavby Domovní čistírna odpadních vod - hrad Roštejn na pozemku par. č. 417/4, vedeném v katastru nemovitostí pro k. ú. a obec Doupě na LV č. 7. Stavba je dokončena a zkolaudována. Vlastníkem pozemku je Česká republika a právo hospodaření s ním mají Lesy České republiky, s. p., se kterým, jako s budoucím povinným z věcného břemene, uzavřel kraj Vysočina, jako budoucí oprávněný z věcného břemene, smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene dne 28. 3. 2006. Z této smlouvy vyplývá pro obě smluvní strany povinnost uzavřít po dokončení stavby smlouvu o zřízení věcného břemene.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o zřízení věcného břemene užívání části pozemku par. č. 417/4 v k. ú. a obci Doupě, dle GP č. 76-13498/2009 ze dne 11. 2. 2009, mezi krajem Vysočina a Lesy České republiky, s. p. za účelem zřízení a provozování domovní čistírny odpadních vod u hradu Roštejn. Výše úhrady za zřízení věcného břemene byla stanovena dohodou ve smlouvě o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene ve výši 5 000 Kč + DPH. Kraj Vysočina, jako oprávněný z věcného břemene, je povinen tuto částku uhradit Lesům České republiky, s. p. , jako povinnému z věcného břemene, do 30 dnů po obdržení daňového dokladu od povinného z věcného břemene. Poté bude podán návrh na vklad práva odpovídajícího věcnému břemenu do katastru nemovitostí příslušnému katastrálnímu úřadu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o zřízení věcného břemene mezi Lesy České republiky, s. p., jako povinným z věcného břemene a krajem Vysočina, jako oprávněným z věcného břemene, na užívání části pozemku par. č. 417/4 v k. ú. a obci Doupě za účelem zřízení a provozování domovní čistírny odpadních vod u hradu Roštejn za jednorázovou úhradu ve výši 5 000 Kč + DPH.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz