Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2009-15

RK-27-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-27-2009-15
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Vicenice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Vícenice se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky, které mají dotčeny stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice a současně uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Dle žádosti mají být stavbou dotčeny pozemky ve vlastnictví kraje, a to par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Dolních Lažan, obec Vícenice. Obec Vícenice má v úmyslu požádat na tuto akci o dotaci ze SZIF - Program rozvoje venkova. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky určené k realizaci stavby.
Pozemky, které mají být stavbou dotčeny, jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byly svěřeny do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Moravské Budějovice jsou pozemky vedeny na listu vlastnictví 96 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje po kladném stanovisku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Třebíč vyslovit souhlas se stavbou, kterou budou dotčeny pozemky kraje a současně uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem části pozemků zastavěných stavbou a obec Vícenice se zaváže uvedené části pozemků přijmout do svého vlastnictví. Současně OM navrhuje zveřejnit na úřední desce záměr darování částí pozemků zastavěných uvedenou stavbou do vlastnictví obce Vícenice.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s zamýšlenou stavbou kterou budou dotčeny i pozemky kraje Vysočina a rozhodnout zveřejnit záměr darování částí pozemků dotčených stavbou obce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků zastavěných výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Vícenice a obec se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaK plánované stavbě se dne 21. 8. 2009 kladně vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč, která uvádí, že po realizaci stavby je třeba řešit majetkové vypořádání s krajem Vysočina.
ODSH souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vířenice;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování částí pozemků par. č. 479 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice, zastavěných stavbou, jejímž investor je obec Vířenice;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na části pozemků, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice zastavěných stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice do vlastnictví obce Vícenice a obec se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz