Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2009-11

RK-25-2009-11.doc  RK-25-2009-11pr1.xls
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-25-2009-11
NázevZveřejnění záměru darování nemovitého majetku
ZpracovalP. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál se týká záměru města Bystřice nad Pernštejnem na využití některého nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina.
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem (dále jen škola) zabezpečuje výuku v 10 budovách rozložených po městě a v 1 místě v sousední obci. Vzhledem k této situaci a s ohledem na technický stav některých budov se již delší dobu jedná o optimalizaci dislokace a využívání nemovitostí. Rada kraje projednala 24. 2. 2009 materiál obsahující návrhy na tuto optimalizaci. Součástí materiálu byl i záměr města Bystřice nad Pernštejnem na využití některých nemovitostí, které se jeví pro školu zbytné po provedené optimalizaci využívaného majetku. Město Bystřice nad Pernštejnem projevilo zájem o využití některých nemovitostí:
- bývalý a uvolněný internát Pod Horou pro rozvoj sociálních služeb (vybudování stacionáře), internát je nyní prázdný připraven k dalšímu využití;
- areál budov v ulici Příční pro zajištění prostor pro správu města (jedna z budov je již v majetku města a sídlí v ní část městského úřadu, malou část dosud využívá škola; další budovy jsou v majetku kraje a probíhá v nich výuka; škola v areálu celkově využívá 5 učeben, kabinety a šatny, v případě uvolnění je potřebné tyto prostory pro výuku zajistit jinde;
- areál školního statku pro realizaci dlouhodobě připravovaného projektu Centrum zelených vědomostí s regionálním významem; škola nyní ve školním statku zabezpečuje část praktické výuky, předpokládá se, že by praktická výuka by zde mohla probíhat i po revitalizaci; areál je ve špatném technickém stavu, ke školnímu statku náleží rovněž pozemky, které jsou využívány k zemědělské výrobě.
Rada kraje usnesením 0321/08/2009/RK vzala m.j. na vědomí informaci o záměru města Bystřice nad Pernštejnem na využití některých nemovitostí v majetku kraje a uložila OM a OŠMS předkládat radě kraje k projednání opatření k naplnění kompromisního návrhu řešení záměru města Bystřice nad Pernštejnem dle materiálu RK-08-2009-67, př. 3.
Jedná se o pozemky a stavby dle materiálu RK-25-2009-11, př.1, v k.ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem zapsaných na LV 847 - vlastník kraj Vysočina, správa nemovitostí Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem. Tyto nemovitosti získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb. dle Rozhodnutí o přechodu nemovitostí do vlastnictví krajů MŠMT č.j. 24319/2001 ze dne 25. 9. 2001 a bezúplatným převodem od PF ČR.
Návrh řešení Ve smyslu usnesení 0321/08/2009/RK OM předkládá návrh na zveřejnění záměru darování nemovitého majetku, který má město Bystřice nad Pernštejnem zájem využít pro zajištění prostor pro správu města a realizaci projektu Centra zelených vědomostí. Záměr darování nemovitého majetku dle materiálu RK-25-2009-11, př. 1, bude v souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, zveřejněn na úřední desce krajského úřadu. Smlouvy upravující podmínky darování nemovitého majetku, budou radě kraje předloženy následně po projednání s městem Bystřice nad Pernštejnem. Zastupitelstvo kraje bude návrh darování majetku projednávat na základě doporučení rady kraje po uplynutí 30 denní lhůty zveřejnění.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darovat nemovitosti dle materiálu RK-25-2009-11, př.1
StanoviskaOŠMS a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem ve zpracovaných materiálech, týkajících se optimalizace využívání nemovitostí školou, se záměrem zveřejnění darování nemovitého majetku souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat nemovitý majetek dle materiálu RK-25-2009-11, př. 1 do vlastnictví města Bystřice nad Pernštejnem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 14. 8. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz