Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2009-10

RK-21-2009-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-21-2009-10
NázevZměna ve správě nemovitého majetku u Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval M.Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina.
OM zjistil, že na pozemku par. č. st. 201 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 86 m2 v k. ú. a obci Mohelno je v katastru nemovitostí vedena stavba objektu bydlení č.p. 42. Obě nemovitosti vede Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Třebíč na listu vlatnictví č. 318, kde je jako vlastník uvedena Vysočina ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Tyto nemovitosti se nacházejí mimo silniční těleso a byly vykoupeny za účelem odstranění bodové závady u silnice III/39219. Demolice budovy byla v minulosti provedena. Kdy došlo k odstranění budovy se nepodařilo zjistit. Dnes je pozemek pouze zatravněn.
OM proto požádal příslušný stavební úřad o vydání potvrzení o odstranění stavby a MěÚ Náměšť nad Oslavou, Odbor výstavby a územního rozvoje mu na základě místního šetření vydal potvrzení o neexistenci stavby.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dodatkem zřizovací listiny vyjmout ze správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny odstraněnou stavbu objektu bydlení č.p. 42 na pozemku par. č. st. 201 v k. ú. a obci Mohelno.
Návrh předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje formou schválení dodatku zřizovací listiny kraje změnit rozsah nemovitého majetku svěřeného do správy organizace.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje formou schválení dodatku zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace změnit rozsah nemovitého majetku svěřeného do správy této organizace - vyjmout ze správy odstraněnou budovu - objekt bydlení č.p. 42., dle údajů katastru nemovitostí postavenou na pozemku par. č. st. 201 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 86 m2 v k. ú. a obci Mohelno
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz