Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2009-46

RK-03-2009-46.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-03-2009-46
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Velká Losenice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Velká Losenice se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemek, který má být dotčen stavbou Bezbariérové úpravy pěších tras na území V. Losenice v délce cca 100 m a šířce 1,5 m v k.ú. a obci Velká Losenice. Pozemek par. č. 2893/1, který má být stavbou dotčen, je vlastnictvím kraje Vysočina.
Obec Velká Losenice má v úmyslu požádat na tuto akci o dotaci ze SFDI. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky určené k realizaci stavby.
Pozemek, který má být stavbou dotčen, je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Žďár nad Sázavou je pozemek veden na listu vlastnictví 497 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje po kladném stanovisku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou vyslovit souhlas se stavbou výše uvedenou, kterou bude dotčen pozemek kraje a současně uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem část pozemku zastavěného stavbou a obec Velká Losenice se zaváže uvedenou část pozemku přijmout do svého vlastnictví. Současně OM navrhuje zveřejnit na úřední desce záměr darování části pozemku stavbou zastavěného do vlastnictví obce Velká Losenice.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se zamýšlenou stavbou, kterou bude dotčen pozemek kraje Vysočina a rozhodnout zveřejnit záměr darování části pozemku dotčeného stavbou obce a uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Velká Losenice, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku zastavěného výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Velká Losenice a obec se zaváže uvedený pozemek do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaKe stavbě chodníku se vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou a stanovila podmínky, za kterých může být stavba chodníku realizována.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Bezbariérové úpravy pěších tras na území V. Losenice , kterou bude dotčen pozemek par. č. 2893/1 v k. ú. a obci Velká Losenice, jehož vlastníkem je kraj Vysočina;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 2893/1 zastavěné stavbou, jejímž investor je obec Velká Losenice;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Velká Losenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku, ve které se kraj zaváže převést darem část pozemku par. č. 2893/1 v k. ú. a obci Velká Losenice zastavěnou výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Velká Losenice a obec se zaváže uvedený pozemek do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz