Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2009-02

RK-04-2009-02.doc  RK-04-2009-02pr1.pdf
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-04-2009-02
NázevPředložení žádosti o podporu projektu Územně analytické podklady kraje Vysočina v rámci Integrovaného operačního programu - kontinuální výzva
Zpracoval M. Stloukalová
Předkládá Z. Ryšavý, J. Strejček
Počet příloh
Popis problémuKrajský úřad kraje Vysočina - odbor územního plánování a stavebního řádu má v souvislosti se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu novou povinnost: pořídit územně analytické podklady (dále jen ÚAP ) a dále je průběžně, každé 2 roky úplně aktualizovat. Na pokrytí části výdajů vyplývajících z této nové povinnosti byla v Integrovaném operačním programu vytvořena oblast intervence 5.3. - modernizace a rozvoj systémů tvorby územních politik - podpora při zavádění ÚAP obcí a krajů. Typem podpory jsou individuální projekty. Forma podpory je dotace.
Krajský úřad kraje Vysočina - odbor územního plánování a stavebního řádu pořizuje ÚAP pro celé území kraje Vysočina v podrobnosti a rozsahu nezbytném pro pořizování Zásad územního rozvoje kraje Vysočina a jejich aktualizaci.
Cílem projektu je zajistit externí odbornou přípravu pro ÚAP koordinovanou pořizovatelem ÚAP. Zadávané práce, které Krajský úřad kraje Vysočina nakupuje jako externí odbornou přípravu jsou: zpracování Rozboru udržitelného rozvoje území kraje Vysočina, vytvoření digitální tématické databáze a vytvoření pravidel jak s těmito informacemi pracovat a spolupráce při zveřejnění výstupů ÚAP, tedy vytvoření mapového projektu pro web kraje.
Projekt Územně analytické podklady kraje Vysočina (dále jen ÚAP KrV ) je zpracováván v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcí vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti.
Dodavatel ÚAP KrV byl vybrán při výběrovém řízení veřejné zakázky malého rozsahu na služby a je jím Atelier T-plan, s.r.o. s nabídkovou cenou 849 660,- Kč včetně DPH. Informace o zadání veřejné zakázky malého rozsahu členem rady kraje byla vzata na vědomí na jednání rady č. 24/2008 dne 5.8.2008. Předávání a finanční plnění jednotlivých částí projektu bylo směrem k dodavateli rozděleno na konec roku 2008 a do konce 1.pololetí roku 2009. V roce 2008 byla vyfakturována částka 616 420,- Kč včetně DPH. Podpora projektu toto členění umožňuje.
Žádost o podporu je zpracována na základě kontinuální výzvy pro oblast podpory 6.5.3a - podpora při zadávání ÚAP obcí a krajů. Žádost je vyplněna v systému Benefit7. Celá nasmlouvaná finanční částka je způsobilým výdajem. Při uznání žádosti bude podíl spolufinancování z ERDF ve výši 85% celkových způsobilých výdajů a 15% bude tvořit národní spolufinancování hrazené ze státního rozpočtu.
Návrh řešení Odbor územního plánování a stavebního řádu připravil pracovní verzi Žádosti o podporu Územně analytické podklady kraje Vysočina (dále jen Žádost ) v rámci kontinuální výzvy pro oblast podpory 6.5.3a - podpora při zavádění ÚAP obcí a krajů. Žádost je přílohou tohoto materiálu.
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2009 je na kapitole Územní plánování částka pro ÚAP 250 tisíc Kč. Vzhledem k tomu, že příjemce je povinen vést oddělenou účetní evidenci o projektu, bude pro projekt vytvořen zvláštní účet a částka pro ÚAP na něj bude převedena.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2009 na kapitole Územní plánování v kapitálových výdajích je uvažováno na pořízení územně analytických podkladů kraje s částkou 250 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* žádost o podporu projektu Územně analytické podklady kraje Vysočina v rámci Integrovaného operačního programu pro oblast podpory 6.5.3a - podpora při zavádění ÚAP obcí a krajů;
* rozpočtové opatření spočívající ve snížení rozpočtu kapitoly Územní plánování, § 3635 Územní plánování o částku 250 tis. Kč při současném zvýšení rozpočtu zvláštního účtu určeného na realizaci projektu Územně analytické podklady kraje Vysočina o částku 250 tis. Kč;
* převod finančních prostředků ve výši 250 tis. Kč z kapitoly Územní plánování na zvláštní účet určený na realizaci projektu Územně analytické podklady kraje Vysočina ;
pověřuje
odbor územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu kraje Vysočina k předání žádosti do Centra pro regionální rozvoj ČR.
Odpovědnost OÚPSŘ, OE
Termín 16. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz