Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2009-38

RK-03-2009-38.doc  RK-03-2009-38pr1.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíRK-03-2009-38
NázevDohoda o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu Rozvoj sběru použitých elektrozařízení se společností ASEKOL, s.r.o. - návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval E. Navrátilová
Předkládá Z. Ryšavý
Počet příloh
Popis problémuKraj v samostatné působnosti a jako orgán veřejné správy v oblasti odpadového hospodářství podle zákona o odpadech, zpracovává plán odpadového hospodářství kraje (Plán odpadového hospodářství kraje Vysočina, který byl schválen zastupitelstvem kraje v červenci 2004), jehož závazná část obsahuje mimo jiné zásady pro nakládání s elektrošrotem, zásady pro nakládání s komunálními odpady a zajišťuje následně jeho realizaci v rozsahu svých pravomocí. Společnost ASEKOL s.r.o. je provozovatelem kolektivního systému v souladu s ustanovením § 37h odst. 1 písm. c) a podle § 37l odst. 1, § 37m odst. 1 a § 37n odst. 3 zákona o odpadech a zajišťuje pro výrobce elektrozařízení ve smyslu ustanovení § 37g písm. e) zákona o odpadech, kteří jsou účastníky kolektivního systému, společné plnění jejich povinností stanovených v zákoně o odpadech pro zpětný odběr, oddělený sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu.
Z důvodů společných cílů kraje Vysočina a společnosti ASEKOL s.r.o. vznikla společná Dohoda o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu Rozvoj sběru použitých elektrozařízení na rok 2009. Tato dohoda je předmětem schválení Radou kraje Vysočina dle materiálu RK-03-2009-38, př.1.
ASEKOL s.r.o. se ve smlouvě na rok 2009 zavazuje, že podpoří následující aktivity:
a. pořízení nádob na drobná vyřazená elektrozařízení a odběr elektrozařízení a elektroodpadu od kraje a jím zřizovaných a založených právnických osob
b. podpora environmentálního vzdělávání, informovanosti a osvěty formou:
- Krajské komunikační kampaně
- Soutěže obcí My třídíme nejlépe
c. podpora zajištění sběru a využití odpadních elektronických a elektrických zařízení
Obě formy podpory environmentálního vzdělávání, informovanosti a osvěty jsou také součástí projektu kraje Vysočina se společností EKO-KOM, a.s. Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití komunálních odpadů včetně jejich obalové složky pro rok 2009, dílčích cílů Krajská komunikační kampaň a Soutěž obcí My třídíme nejlépe .
Kraj Vysočina se podílí finanční hotovostí na realizaci Soutěže obcí My třídíme nejlépe a společnost EKO-KOM, a.s. se finančně podílí na realizaci Krajské komunikační kampaně Prostředky spolufinancování jmenovaných dílčích cílů ze strany kraje i společnosti EKO-KOM, a.s. jsou rozpočtovány v projektu kraje Vysočina na rok 2009 se společností EKO-KOM, a.s.
Návrh řešení Odbor životního prostředí předkládá Radě kraje Vysočina ke schválení Dohodu o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu Rozvoj sběru použitých elektrozařízení dle materiálu RK-03-2009-38, př.1. Schválení a podpis dohody je předpokladem pro naplňování některých cílů výše zmiňovaného krajského plánu odpadového hospodářství.
StanoviskaOSŘKŽÚ oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu materiálu připomínky.
Ekonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením dle návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dohodu o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu Rozvoj sběru použitých elektrozařízení se společností ASEKOL s.r.o., Dobrušská 1/1797, 147 00 Praha 4, IČ: 27373231 dle materiálu RK-03-2009-38, př. 1;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (§ 3727 Prevence vzniku odpadů, položka 2111 Příjmy z poskytovaných služeb a výrobků) a výdajů rozpočtu kraje (kapitola Životní prostředí, § 3727 Prevence vzniku odpadů, položka 5169 Nákup ostatních služeb) o 90 tis. Kč z důvodu plnění vyplývajícího z Dohody o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu Rozvoj sběru použitých elektrozařízení dle materiálu RK-03-2009-38, př. 1.
Odpovědnost odbor životního prostředí
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz