Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2009-37

RK-02-2009-37.doc  RK-02-2009-37pr1.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-02-2009-37
NázevZvýšení efektivity řízení organizace Krajské správy a údržby sinic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval I. Ševecová, H. Motlová
Předkládá L. Staněk počet stran: 1
Počet příloh
Popis problémuK 1. 1. 2007 byla vytvořena jednotná organizace Správy a údržby silnic ve vlastnictví kraje Vysočina sloučením stávajících pěti správ a údržeb silnic. Během dvou let působení jedné organizace, tj. Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace (dále jen KSÚSV) nebyly naplněny rozhodující cíle reorganizace. Problémy jsou zřizovatelem spatřovány zejména v otázce nastavení systému odpovědností a kompetencí v současně nastavených procesech.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství (ODSH) k vytvoření předpokladů pro naplnění daných cílů a úkolů KSÚSV a posouzení současných procesů a jejich rezerv a zjištění návrhů na optimalizaci současného stavu s cílem zvýšení efektivity řízení organizace navrhuje provedení posouzení efektivity řízení organizace, zpracování návrhů na zvýšení efektivity řízení a jejich aplikace na KSÚSV zadáním veřejné zakázky Zvýšení efektivity řízení organizace Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, Kosovská 1122/16, Jihlava dle přílohy 1 materiálu RK-02-2009-37.
StanoviskaOdbor ekonomický
Ve schváleném rozpočtu kraje na rok 2009 nejsou zahrnuty finanční prostředky na krytí uvedené veřejné zakázky. Výše potřebných finančních prostředků bude známa až po realizaci výběrového řízení. Rada kraje následně bude schvalovat vítěze zadávacího řízení, a proto ekonomický odbor doporučuje, aby současně bylo ke schválení předloženo rozpočtové opatření k zajištění financování popsaného projektu.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
záměr zpracovat projekt Zvýšení efektivity řízení organizace Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, Kosovská 1122/16, Jihlava a
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství zahájit zadávací řízení na zadání veřejné zakázky malého rozsahu na zpracování projektu Zvýšení efektivity řízení organizace Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, Kosovská 1122/16, Jihlava v souladu se zadávací dokumentací dle materiálu RK-02-2009-37, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, KSÚSV
Termín do 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz