Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2008-26

RK-30-2008-26.doc  RK-30-2008-26pr1.xls  RK-30-2008-26pr2.xls  RK-30-2008-26pr3.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-30-2008-26
NázevOdprodej výpočetní techniky a mobilních telefonů v užívání zastupitelů
Zpracoval T. Mrázková, K. Mayerová
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problému1) Výpočetní technika - zastupitelé
Na posledním zasedání krajského zastupitelstva byli zastupitelé seznámeni s nabídkou na odprodej výpočetní techniky, kterou mají zastupitelé vypůjčenu na základě Smlouvy o výpůjčce. Platnost této smlouvy skončí typicky 18. října 2008.

2) Mobilní telefony - radní
Na základě Smlouvy o užívání movitých věcí mimo určené místo výkonu práce byly radním kraje Vysočina svěřeny do užívání mobilní telefony. Při telefonování využívají cenové tarify krajského úřadu.
Návrh řešení 1) Výpočetní technika - zastupitelé
Odbor informatiky zjistil, kteří zastupitelé mají zájem o odkoupení zapůjčené výpočetní techniky. Přehled je uveden v příloze č. 1.
Počítačové sestavy nebo notebooky, které nebudou předmětem odprodeje, by měly být do 17. října doručeny zastupitelem na krajský úřad k inventarizaci, údržbě a reinstalaci. Pokud budou mít zastupitelé zájem o vyčištění a zálohování počítače, mohou kontaktovat odbor informatiky.
Veškerá data z počítačových sestav, které budou odevzdány zpět na KrÚ, budou zálohována. V průběhu října pak tito zastupitelé dostanou poštou DVD s touto zálohou. Při předávání PC je možno dohodnout individuální podobu zálohy.
Emailové účty všech zastupitelů budou také zálohovány (mimo DVD, k dispozici na vyžádání) a zůstanou funkční po dobu nejméně jednoho roku. V případě potřeby je možno zařídit přesměrování krajské adresy na jiný emailový účet.

2) Mobilní telefony - radní
Odbor informatiky navrhuje nabídnout radním odkoupení mobilních telefonů. Proto požádal prodejce mobilních telefonů o odborný odhad zůstatkové ceny mobilních telefonů. Přehled telefonů a cen je uveden v příloze č. 2.
Dále navrhujeme vyjmutí stávajících telefonních čísel radních ze systému rámcové smlouvy, kterou má KrÚ pro mobilní telefonii. Případný převod na jiné tarify mobilních operátorů bude se zájemci řešen individuálně prostřednictvím odboru informatiky.

Odbor informatiky navrhuje schválení návrhu kupní smlouvy, která je uvedena v příloze č. 3.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu: Vzor kupní smlouvy je v souladu s obecně závaznými právními předpisy.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s postupem při prodeji movitých věcí dle materiálu RK-30-2008-26;
schvaluje
vzorovou kupní smlouvy dle materiálu RK-30-2008-26, př. 3.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 18. 10. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz