Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2006-64

ZK-01-2006-64.doc  ZK-01-2006-64pr1.doc
Číslo materiálu64
Číslo jednacíZK-01-2006-64
NázevZměna ve Zřizovací listině příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže u Aleje, Havlíčkův Brod, Masarykova 2190
Zpracoval Z. Ludvík
Předkládá M. Matějková
Počet příloh
Popis problémuPříspěvková organizace Dům dětí a mládeže u Aleje, Havlíčkův Brod, Masarykova 2190 (dále jen "DDM") požádala o změny v názvech doplňkových činností uvedených v Příloze č. 3 zřizovací listiny, kterou je DDM oprávněna provozovat. Podle novely zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, došlo u některých doplňkových činností ke změně názvu. Vzhledem k výše uvedenému DDM žádá o změny v názvech u těchto doplňkových činností"
- "Koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje" změnit na "Specializovaný maloobchod se smíšeným zbožím",
- "Zprostředkovatelská činnost" změnit na "Zprostředkování obchodu a služeb"
- "Autodoprava osob a nákladu" změnit na "Silniční motorová doprava nákladní" a na "Silniční motorová doprava osobní"
Protože DDM již neprovádí činnost "Opravy kancelářské techniky" vymezenou v Příloze č. 3 zřizovací listiny, žádá o její vyjmutí z výčtu doplňkových činností, které je oprávněna provozovat. Dále také žádá o rozšíření doplňkové činnosti o "Provozování cestovní agentury". Díky této činnosti bude moci DDM poskytovat zahraniční a tuzemsku rekreaci pro děti a rodiče s dětmi.
Aby DDM mohl tuto činnost vykonávat, musí mít předmět činnosti zapsaný ve zřizovací listině. Po obdržení dodatku s nově vymezenou Přílohou č. 3 zřizovací listiny, požádá DDM živnostenský úřad o vydání živnostenského oprávnění na výše uvedenou doplňkovou činnost.
Návrh řešení Předkládá se dodatek ke zřizovací listině, kterým se mění text zřizovací listiny DDM. Výnosy z doplňkové činnosti budou použity k posílení finančního krytí hlavní činnosti.
StanoviskaRada kraje:
Rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje na svém jednání dne 31. 1. 2006 schválit dodatek Zřizovací listiny Dům dětí a mládeže u Aleje, Havlíčkův Brod. Masarykova 2190.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
dodatek Zřizovací listiny Dům dětí a mládeže u Aleje, Havlíčkův Brod, Masarykova 2190 dle materiálu ZK-01-2006-64, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 3. 3. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz