Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2006-04

ZK-01-2006-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíZK-01-2006-04
NázevVolba přísedících pro Českou republiku - Krajský soud v Brně
Zpracoval E. Šarapatková, K. Kotrba
Předkládá M. Vystrčil
Počet příloh
Popis problémuDopisy ze dne 29. 11. 2005 a 10. 1. 2006 se na hejtmana kraje obrátil předseda Krajského soudu v Brně se žádostí o zvolení přísedících Krajského soudu v Brně.
Návrh řešení Podle § 64 zákona č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích), ve znění pozdějších předpisů, přísedící krajských soudů volí zastupitelstvo kraje na návrh člena příslušného zastupitelstva. Zastupitelstvo příslušné ke zvolení přísedících se určuje podle trvalého pobytu navržené osoby a nikoliv podle sídla krajského soudu, ke kterému je přísedící volen.
StanoviskaStanovisko předsedy Krajského soudu v Brně - JUDr. Jaromíra Pořízka: "Jmenovaní splňují předpoklady pro výkon funkcí přísedících Krajského soudu v Brně na další období, ve funkcích přísedících Krajského soudu v Brně se plně osvědčili, k výkonu funkcí přistupují zodpovědně, se svými zkušenostmi a znalostmi byli a jsou přínosem při rozhodovací činnosti na úseku trestním. Vzhledem k uvedeným skutečnostem a k tomu, aby všichni navržení kandidáti mohli ve výkonu funkcí přísedících Krajského soudu v Brně pokračovat i nadále, doporučuji jejich zvolení do funkcí přísedících Krajského soudu v Brně na dobu dalších 4 let."
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
volí
* paní Miladu Kalouskovou;
* pana Milana Pěnkavu;
* paní Jaroslavu Pěnkavovou;
* paní Ing. Danielu Tesařovou;
* paní Vladimíru Weissovou;
* paní Ivanu Brožovou
do funkce přísedících Krajského soudu v Brně.
Odpovědnost zastupitelstvo kraje
Termín 14. 2. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz