Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2015-99

ZK-02-2015-99.doc
Číslo materiálu99
Číslo jednacíZK-02-2015-99
NázevNávrh rozpočtového opatření na kapitole Evropské projekty - žádost o předfinancování projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině - zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje
Zpracoval K. Píbilová
Předkládá P. Krčál
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje projekt Žijeme a pracujeme na Vysočině - zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje pod registračním číslem CZ.1.04/3.4.04/76.00238. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.
Projekt má za cíl spoluvytvářet v Kraji Vysočina prorodinné prostředí, záměrem je v Kraji Vysočina vytvořit podmínky pro zlepšení pracovního a rodinného života obyvatel. Projekt se zabývá analýzou možností a implementací podpory slaďování pracovního a rodinného života do personální strategie příspěvkových organizací Kraje Vysočina, jednou z jeho klíčových aktivit je také zřízení a zajištění činností a aktivit Family Pointů v Kraji Vysočina.
V současné době je očekáváno proplacení finančních prostředků z podané 6. monitorovací zprávy, ke které byla vyhotovena žádost o platbu v částce 1 135 407,14 Kč. Tyto výdaje byly vynaloženy v souvislosti s realizací aktivit projektu za období 1. 7. 2014 - 31. 12. 2014. Monitorovací zpráva č. 6 projektu byla schválena radou kraje, usnesením č. 0141/03/2015/RK. Protože se výdaje projektu proplácejí až po jejich uskutečnění a záloha byla, dle Rozhodnutí o poskytnutí dotace, již zúčtována, došlo k vyčerpání finančních prostředků na zvláštním účtu projektu dříve než ke schválení poslední žádosti o platbu.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Zastupitelstvu Kraje Vysočina schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině v celkové výši max. 3 500 000 Kč na předfinancování projektu; finanční prostředky budou uvolňovány průběžně dle aktuální potřeby projektu.
StanoviskaRada kraje usnesením 0412/08/2015/RK doporučila zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině v celkové výši max. 3 500 000 Kč na předfinancování projektu; finanční prostředky budou uvolňovány průběžně dle aktuální potřeby projektu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině v celkové výši max. 3 500 000 Kč na předfinancování projektu; finanční prostředky budou uvolňovány průběžně dle aktuální potřeby projektu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz