Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2013-41

ZK-07-2013-41.doc  ZK-07-2013-41pr01.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíZK-07-2013-41
NázevOdůvodnění veřejné zakázky Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o doporučení schválení odůvodnění veřejné zakázky na výběr dodavatele stavebních prací na akci Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu .
Uvedená akce spočívá ve vybudování přístavby pavilonu ke stávajícímu objektu Domova důchodců Proseč u Pošné sloužícímu ubytování seniorů. Jedná se o výstavbu jednopodlažního objektu, který bude navazovat na stávající objekt Domova důchodců (původní zámek) a který bude rozdělen na technický provoz a ubytovací část se třemi odděleními.
Domov důchodců Proseč u Pošné je nyní provozován v nevyhovujícím objektu zámku, kde žije 70 klientů ve vícelůžkových pokojích bez sociálního zařízení. Realizací veřejné zakázky dojde k vybudování přístavby, která bude cíleně připravená pro kvalitní péči a specializovanou péči o osoby s jinými typy získané demence. Celková kapacita zařízení zůstane zachována a částečným vystěhováním klientů se zlepší podmínky bydlení v objektu zámku.
Stavební záměr na akci Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu byl schválen usnesením rady kraje 2197/40/2012/RK ze dne 11. 12. 2012. Předpokládané investiční náklady stavby byly v investičním záměru vyčísleny na cca 76 mil. Kč - z toho cena přístavby na cca 64 mil. Kč bez DPH. Nyní je zpracována kompletní projektová dokumentace stavby - prováděcí projekt - který náklady stavby vyčísluje na cca 89 mil. Kč - z toho cena přístavby cca 63 mil. Kč. Oproti předpokladům ve stavebním záměru bylo nutné řešit ve větším rozsahu jednak stavební zásady do stávající budovy domova (zámek) a také inženýrské sítě - zejména vodovodní a kanalizační systémy a čištění odpadních vod.
Dle finančního rozpočtu vypracovaného projektantem akce činí předpokládaná hodnota veřejné zakázky částku cca 90 mil. Kč bez DPH, což zařazuje akci do režimu významné veřejné zakázky ve smyslu § 16a zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ). Podmínkou zahájení zadávacího řízení na významnou veřejnou zakázku je schválení odůvodnění veřejné zakázky zastupitelstvem. Lhůta pro podání nabídek na významnou podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce činí v souladu s ust. § 39 odst. 3, 4 zákona minimálně 33 dnů. Zahájení realizace veřejné zakázky se předpokládá v březnu 2014. S ohledem na tuto skutečnost bude Zastupitelstvu Kraje Vysočina předkládáno ke schválení odůvodnění veřejné zakázky v časovém předstihu tak, aby bylo možno okamžitě poté zahájit zadávací řízení. Předpoklad předložení návrhu na zahájení zadávacího řízení Radě Kraje Vysočina ke schválení je ve 2. polovině prosince tohoto roku.
Návrh řešení Předkladatel navrhuje Zastupitelstvu Kraje Vysočina schválit Odůvodnění veřejné zakázky Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu dle materiálu ZK-07-2013-41, př. 1.
Kompetence zastupitelstva kraje vyplývá z ust. § 156 odst. 4 Zákona, podle něhož je kraj jako veřejný zadavatel povinen předložit odůvodnění účelnosti významné veřejné zakázky ke schválení zastupitelstvu. Schválení zastupitelstvem je podmínkou pro zahájení zadávacího řízení.
StanoviskaRada Kraje Vysočina na svém jednání dne 26. 11. 2013 usnesením 2047/38/2013/RK doporučila Zastupitelstvu Kraje Vysočina schválit Odůvodnění veřejné zakázky Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu dle materiálu RK-38-2013-22, př. 1.
OSV souhlasí s odůvodněním veřejné zakázky Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu a navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu jeho schválení. Dlouhodobě plánovaná přístavba nového objektu ke stávajícímu zařízení Domova důchodců v Proseči u Pošné je především nutností pro zvýšení míry naplnění práva uživatelů sociálních služeb na soukromí a odpovídá současným potřebám pro specializovanou péči o osoby s jinými typy získané demence.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
Odůvodnění veřejné zakázky Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu dle materiálu ZK-07-2013-41, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz