Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2013-50

ZK-04-2013-50.doc  ZK-04-2013-50pr01.doc  ZK-04-2013-50pr02.pdf
Číslo materiálu50
Číslo jednacíZK-04-2013-50
NázevSchválení dodatku zřizovací listiny příspěvkové organizace kraje Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace
Zpracoval M. Slánský
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení dodatku zřizovací listiny příspěvkové organizace kraje s názvem Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace.
V rozpočtu kraje je v příloze M7 uvedena akce Domov pro seniory Mitrov - rekonstrukce hospodářské budovy . Jedná se o budovu v obci Strážek č.p. 2, objekt občanské vybavenosti postavenou na pozemku par. č. st. 2, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 487 m2 v k.ú. Mitrov. S budovou hospodaří Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, Mitrov 1, 592 53 Strážek. Objekt je dlouhodobě nevyužíván a dle záměru měl být po jeho rekonstrukci využit částečně pro terapeutické dílny a skladovací prostory. OM zahájil investorskou přípravu a zadal posouzení stavu budovy. Dle odborného posudku autorizovaného inženýra pro pozemní stavby je budova k rekonstrukci nevhodná, resp. rekonstrukce by byla neúměrně nákladná přičemž by nebyly dosaženy užitné vlastnosti a ekonomika provozu na úrovni srovnatelně nákladné novostavby.
OM hledal s vedením příspěvkové organizace řešení. Výstupem je návrh odstranit stávající nevyužívanou hospodářskou budovu a na uvolněném místě postavit 6 prefabrikovaných garáží se zastřešením nízkou sedlovou střechou. Tento nový objekt by zajistil potřebné skladovací prostory pro příspěvkovou organizaci. Uvolnily by se současně některé prostory v hlavní budově, nyní využívané pro skladování, k novému využití pro terapii. Nový objekt by nebyl temperován.
Toto řešení schválila rada kraje usnesením 0612/13/2013/RK.
Před samotnými stavebními pracemi (odstraněním budovy) je nutné nejprve uvedenou stavbu vyjmout z hospodaření uvedené příspěvkové organizace a to formou schválení dodatku zřizovací listiny.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje schválit dodatek Zřizovací listiny Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, dle materiálu ZK-04-2013-50, př. 1, kterým bude vyjmuta z hospodaření příspěvkové organizace budova v obci Strážek č.p. 2, objekt občanské vybavenosti.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Usnesením č. 0612/13/2013/RK rada kraje vyslovila souhlas s odstraněním budovy č. p. 2 v obci Strážek, objekt občanské vybavenosti, postavené na pozemku par. č. st. 2, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 487 m2 v k. ú. Mitrov;
rozhodla změnit název akce zařazené v rozpočtu kraje na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích z Domova pro seniory Mitrov - rekonstrukce hospodářské budovy na nový název Domov pro seniory Mitrov - demolice č. p. 2, výstavba skladu;
doporučila zastupitelstvu kraje formou schválení dodatku Zřizovací listiny Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace vyjmout z hospodaření příspěvkové organizace budovu č. p. 2 v obci Strážek, objekt občanské vybavenosti, postavenou na pozemku par. č. st. 2, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 487 m2 v k. ú. Mitrov.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
dodatek č. 6 Zřizovací listiny Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, dle materiálu ZK-04-2013-50, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 1. 7. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz