Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2009-28

ZK-05-2009-28.doc  ZK-05-2009-28pr1.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíZK-05-2009-28
NázevNabytí části pozemku bezúplatným převodem v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen
Zpracoval F. Vak
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší bezúplatný převod části pozemku par. č. 667 v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen z vlastnictví České republiky do vlastnictví kraje Vysočina
Na odbor majetkový se obrátil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a sdělil OM , že je příslušný hospodařit s majetkem státu, a to s pozemkem par. č. 667 vodní plocha, koryto vodního toku přirozené nebo upravené o výměře 64 m2 v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen. Dle jeho zjištění vede po části tohoto pozemku krajská silnice III/34610. Na základě této skutečnosti úřad navrhl, aby kraj zastavěnou část pozemku nechal geometricky zaměřit, s tím, že nově zaměřený pozemek následně bezúplatně převede podle § 22 zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů do vlastnictví kraje Vysočina. OM odmítl hradit celý GP z rozpočtu kraje a dohodl s úřadem společnou úhradu. Zastavěnost tohoto pozemku silnicí potvrdil ve svém vyjádření majetkový správce, a to KSÚS Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod. V současné době byl vyhotoven geometrický plán č. 67-721/2009, který zaměřuje nabízený pozemek a označuje ho novým par. č. 659/2 ostatní plocha, silnice o výměře 31 m2 v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen.
Návrh řešení Vzhledem k výše uvedenému odbor majetkový navrhuje navrhované řešení Úřadem pro zastupování státu akceptovat a nově zaměřený pozemek par. č. 659/2 v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen přijmout do vlastnictví kraje. Přijetím pozemku do vlastnictví dojde k majetkoprávnímu narovnání zjištěného stavu, a to k sjednocení vlastnického vztahu k silnici a silnicí zastavěného pozemku.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout bezúplatně nabýt nově zaměřený pozemek z vlastnictví České republiky do vlastnictví kraje Vysočina a schválit dodatek zřizovací listiny.
StanoviskaNabytí pozemku zastavěného silnicí v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen do vlastnictví kraje Vysočina doporučuje majetkový správce i odvětvový odbor.
Rada kraje usnesením 0225/07/2009/RK doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně nabýt geometrickým plánem nově zaměřenou část pozemku par. č. 667 vodní plocha, koryto vodního toku přirozené nebo upravené v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen z vlastnictví České republiky s příslušností hospodařit pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
bezúplatně nabýt pozemek par. č. 659/2 ostatní plocha, silnice o výměře 31 m2 v k. ú. Jiříkov u Kamene a obci Kámen nově zaměřený geometrickým plánem č. 67-721/2009 z vlastnictví České republiky s příslušností hospodařit pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových do vlastnictví kraje Vysočina;
schvaluje
dodatek č. 362 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace dle materiálu ZK-05-2009-28, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz