Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2008-70

ZK-04-2008-70.doc
Číslo materiálu70
Číslo jednacíZK-04-2008-70
NázevNávrh na změnu obsazení orgánů agentury EPMA za kraj Vysočina
ZpracovalJ. Hulák
Předkládá J. Hulák
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je zakládajícím členem zájmového sdružení právnických osob "Agentura pro evropské projekty a management" (dále jen "EPMA").
Vstup kraje Vysočina do EPMA schválilo Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání dne 29. 6. 2004 usnesením č. 161/03/2004/ZK. Tímto usnesením si Zastupitelstvo kraje Vysočina vyhradilo provádění nominace zástupců kraje do předsednictva, kontrolní komise a Valného shromáždění EPMA.

Stávající zastoupení kraje v orgánech EPMA je následující:
Předsednictvo EPMA za kraj Vysočina:
Zdeňka Marková
Jaroslav Hulák

Kontrolní komise EPMA za kraj Vysočina:
Josef Vašíček
Jaroslav Huňáček

Valné shromáždění EPMA za kraj Vysočina:
Drahoslav Oulehla
Vladimír Novotný
Zdeňka Marková
Miloš Vystrčil
Jaroslav Hulák

Valné shromáždění EPMA na svém zasedání 11.7.2007 změnilo čl.VII odst.1 Stanov EPMA: Valné shromáždění je nejvyšším orgánem Sdružení. Valné shromáždění má 6 delegátů.
Dle původního znění mělo Valné shromáždění 10 delegátů. Polovina delegátů je jmenována krajem Vysočina a polovina Sdružením BMI. Podle čl. VII odst. 2 Stanov zájmového sdružení právnických osob "Agentura pro evropské projekty & management" (dále jen "Stanovy") každý člen EPMA jmenuje a odvolává své delegáty do Valného shromáždění. Dle čl. V odst. 1 písm. b) Stanov mají zakladatelé EPMA právo navrhovat kandidaturu svých zástupců do orgánů EPMA.
Podle čl. VII odst. 3 písm. d) Stanov patří do výlučné pravomoci Valného shromáždění volba a odvolávání členů Předsednictva a kontrolní komise.
V souvislosti s volbami do zastupitelstev krajů zaniknou mandáty zástupců kraje Vysočina v EPMA jmenováním nových zástupců zastupitelstvem kraje.
Návrh řešení Navrhuje se odvolat Drahoslava Oulehlu a Miloše Vystrčila z Valného shromáždění EPMA. Vzhledem k tomu, že nejbližší zasedání Valného shromáždění EPMA se uskuteční v následujícím měsíci, navrhuje se odvolat členy Valného shromáždění EPMA za kraj Vysočina s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění EPMA.
Podle ustanovení § 35 odst. 2 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je zastupitelstvu kraje vyhrazeno rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu:
návrh změny obsazení orgánů EPMA je v souladu se Stanovami EPMA a obecně závaznými právními předpisy.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
odvolává
z Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob "Agentura pro evropské projekty & management" Miloše Vystrčila a Drahoslava Oulehlu, a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob "Agentura pro evropské projekty & management".
Odpovědnost Jaroslav Hulák
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz