Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2006-60

ZK-04-2006-60.doc  ZK-04-2006-60pr1.xls  ZK-04-2006-60pr2.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíZK-04-2006-60
NázevZkrácené názvy příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina
Zpracoval Z. Ludvík
Předkládá M. Matějková
Počet příloh
Popis problémuNázvy některých škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina jsou značně dlouhé a smluvní partneři některých příspěvkových organizací při běžném obchodním styku nepoužívají odpovídající název organizace, ale sami si ho zkracují a upravují tak, aby se jim vešel do naprogramovaného počtu znaků příslušného programu.
Zkrácený název musí respektovat požadavky § 27 odst. 2 písm. b) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, tj. nezaměnitelnost s názvem jiné příspěvkové organizace. Zkrácený název může organizace používat tam, kde je to z praktických důvodů vhodné (např. na razítku, na účetních podkladech běžného obchodního styku ...), a kde zároveň užitím tohoto zkráceného názvu nemůže vzniknout o identifikaci organizace pochybnost. Současně se zkráceným názvem je bezpodmínečně třeba používat i zbylé identifikační znaky: IČ a sídlo (tím se vyvaruje možným pochybnostem o identifikaci). Obchodní partneři příspěvkové organizace při běžném obchodním styku obdrží písemný doklad o tom, že ve vzájemném obchodním styku s organizací se používá její zkrácený název, jak vyplývá ze zřizovací listiny. Možnost použít zkrácený název nevylučuje možnost použít i název dlouhý (dlouhý název je přímo nezbytný např. při uzavírání písemných smluv). Aby mohly příslušné příspěvkové organizace zkrácené názvy používat, musí je mít uvedeny v jejich zřizovacích listinách (materiál ZK-04-2006-60, př. 2).
OŠMS v souladu s výše uvedeným požádalo ředitele škol a školských zařízení, jejichž zřizovatelem je kraj Vysočina, pokud o to budou mít zájem, o zaslání požadavku s návrhem zkráceného názvu a uvedením účelu použití (materiál ZK-04-2006-60, př. 1).
Návrh řešení OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina předkládá zastupitelstvu kraje k projednání návrhy zkrácených názvů některých příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina (materiál ZK-04-2006-60, př. 1) a dále předkládá návrh dodatků zřizovacích listin.
StanoviskaStanovisko OSŘKŽÚ
Dle sdělení OSŘKŽÚ je příprava dokumentace ke zřizovacím listinám v kompetenci OŠMS a OSŘKŽÚ nebude k věcné problematice vydávat stanoviska.
Stanovisko rady kraje:
Rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje na svém jednání dne 6. 6. 2006 schválit dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina dle materiálu ZK-04-2006-60, př. 2.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 20. 7. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz