Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2006-28

ZK-02-2006-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíZK-02-2006-28
NázevUzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě - k.ú. Havlíčkův Brod
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila prostřednictvím projektové znalecké realitní inženýrské kanceláře Ing. Zdeněk Kopecký společnost InterCora, spol. s r.o., Plzeň se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě v souvislosti s výstavbou obchodního centra v Havlíčkově Brodě, které má výše uvedená společnost v úmyslu vybudovat. Součástí stavby "Obchodní centrum Havlíčkův Brod" jsou mimo jiné stavební objekty SO 06a - Úprava ul. Bělohradská a SO 19 Úprava křižovatky ulic Bělohradská - Nádražní. Uvedenými stavbami budou dotčeny silnice ve vlastnictví kraje Vysočina, a to III/03810 (ul. Bělohradská) a silnice III/03811 (ul. Nádražní). Úpravami těchto silnic dojde ke změně šířkových poměrů a stávající silniční těleso bude rozšířeno na části pozemků par. č. 2393/17, par. č. 1906 a par. č. 2393/16 - silnice III/03810 a dále na pozemek par. č. 2260/27 - silnice III/03811. Tyto pozemky jsou ve vlastnictví města Havlíčkův Brod. Úpravy provedené investorem výše uvedené stavby na krajských silnicích se stanou součástí silnice ve smyslu ustanovení § 12 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění a investor má zájem tyto stavební úpravy převést do vlastnictví kraje. Z tohoto důvodu požádal o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě, ve které se strany dohodnou, že po dokončení stavby a vydání kolaudačního rozhodnutí bude přistoupeno k uzavření kupní smlouvy.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že výše uvedenými stavebními úpravami budou dotčeny silnice ve vlastnictví kraje a dále i pozemky par. č. 2393/1 - ost. plocha, ost. komunikace a par. č. 2260/5 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. a obci Havlíčkův Brod, také ve vlastnictví kraje, navrhuje OM vydat souhlas s těmito úpravami budovanými v rámci stavby "Obchodní centrum Havlíčkův Brod". Navrhovanými úpravami dojde k rozšíření silničního tělesa a z ustanovení zákona č. 13/1997 Sb., o pozemích komunikacích vyplývá, že tato rozšíření se stávají součástí dané silnice. Investor výše uváděné stavby tuto skutečnost respektuje a kraji navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě, kterou se investor zaváže k převodu části silničního tělesa na pozemcích par. č. 2393/17, par. č. 1906, par. č. 2393/16 a par. č. 2260/27 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod do vlastnictví kraje Vysočina za symbolickou cenu ve výši 1 000,- Kč. Po realizaci stavby dojde ke geometrickému zaměření, z něhož vyplyne, které části rozšířené komunikace budou předmětem smlouvy o převodu. Pozemky, na nichž dojde k rozšíření, nebudou předmětem této smlouvy a OM jejich převod bude řešit samostatně s městem Havlíčkův Brod.
Usnesení předpokládá rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě mezi investorem a krajem Vysočina.
StanoviskaUsnesením 0343/08/2006/RK mimo jiné rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě, v níž se společnost InterCora, spol. s r.o., Plzeň jako investor výše uvedené stavby zaváže převést do vlastnictví kraje Vysočina rozšíření části silnice III/03810 (ul. Bělohradská) a části silnice III/03811 (ul. Nádražní) v Havlíčkově Brodě, a to za částku 1 000,- Kč.

Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod souhlasí se stavbou "Obchodní centrum Havlíčkův Brod", v jejímž rámci budou vybudovány SO 06a a 19, jejichž výstavba byla s nimi konzultována a odsouhlasena, dále souhlasí s tím, že rozšíření příslušných silnic převezme kraj do vlastnictví, neboť se stanou součástí těchto silnic.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s tím, že rozšíření příslušných silnic převeze kraj do vlastnictví, neboť se stanou součástí uváděných silnic.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhodlo
o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě, v níž se společnost InterCora, spol. s r. o., Plzeň jako investor stavby "Obchodní centrum Havlíčkův Brod" zaváže převést do vlastnictví kraje Vysočina rozšíření části silnice III/03810 (ul. Bělohradská) a části silnice III/03811 (ul. Nádražní) v Havlíčkově Brodě, a to za částku 1 000,- Kč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín květen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz