Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2008-66

RK-23-2008-66.doc  RK-23-2008-66pr1.doc  RK-23-2008-66pr2.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíRK-23-2008-66
NázevNávrh zadání zakázky malého rozsahu na zpracování analýzy Zpracování projektu nehodových úseků na komunikacích v kraji Vysočina a návrhu opatření vedoucích ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu
Zpracoval H. Motlová, I. Ševecová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuOdbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina z důvodu realizace Koncepce bezpečnosti silničního provozu kraje Vysočina předkládá radě kraje návrh na zadání zakázky malého rozsahu na zpracování analýzy Zpracování projektu nehodových úseků na komunikacích v kraji Vysočina a návrhu opatření vedoucích ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu .
Projevující se dlouhodobý negativní trend ve vývoji počtu a následků silniční nehodovosti v kraji Vysočina vyžaduje přijmout opatření ke změně současného stavu. V kraji Vysočina je celkem 5 090 km silnic, z toho 421 km silnic I. tříd a 4 576 km silnic II. a III. tříd. Kraj Vysočina má zpracovanou Koncepci bezpečnosti silničního provozu v kraji Vysočina, která byla schválena usnesením č. 0556/12/2006/RK ze dne 18. 4. 2006. V tomto materiálu jsou nehodové úseky identifikovány jako jeden ze základních okruhů, kterými lze ovlivnit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Nehodové úseky jsou místa s častým výskytem dopravních nehod a ODSH zadáním studie na Zpracování projektu nehodových úseků na komunikacích v kraji Vysočina a návrhu opatření vedoucích ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu chce zajistit sledování míst s častým výskytem dopravních nehod, provádění rozborů příčin jejich vzniku, vyhodnocení vlivu stavebního či dopravně technického stavu pozemní komunikace včetně navržení odpovídajícího technického nebo organizačního opatření a finančních nákladů a realizaci navrhovaných opatření
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství z důvodu naplňování Koncepce bezpečnosti silničního provozu kraje Vysočina navrhuje zpracovat analýzu Zpracování projektu nehodových úseků na komunikacích v kraji Vysočina a návrhu opatření vedoucích ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu .
Vzhledem k tomu, že odbor dopravy a silničního hospodářství nemá volné kapacity pro zpracování této analýzy, navrhuje zadání zakázky malého rozsahu na zpracování dokumentů u externího subjektu v rozsahu dle přílohy č. 1 materiálu RK-23-2008-66 v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina č. 13/07 dne 27. 11. 2007.
Finanční prostředky na zadání této studie jsou alokovány na kapitole Doprava pro rok 2008.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit zadávací řízení na zadání veřejné zakázky malého rozsahu na zpracování analýzy Zpracování projektu nehodových úseků na komunikacích v kraji Vysočina a návrhu opatření vedoucích ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v souladu se zadávací dokumentací dle materiálů RK-23-2008-66, př. 1 a RK-23-2008-66, př. 2.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz